Ρέθυμνο

Ξένια Γιαρόβαγια: Η καταξιωμένη Ρωσίδα ζωγράφος, έστησε το καβαλέτο της στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου (βίντεο)

Το φως και ο ελληνικός πολιτισμός αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκείνη και έχοντας βάλει σκοπό να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά για να ζωγραφίσει τις ομορφιές της χώρας μας, η Ρωσίδα ζωγράφος Ξένια Γιαρόβαγια, έφτασε και στο Ρέθυμνο όπου έστησε το καβαλέτο της στο ενετικό λιμάνι

Άφησε την Ρωσία για να έρθει στην Ελλάδα που ο πολιτιστικός της πλούτος ανέκαθεν την μάγευε. Έτσι με αφετηρία την Χαλκιδική που τα τελευταία επτά χρόνια, αποτελεί πλέον τη μόνιμη κατοικία της, ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και αποτυπώνει στους πίνακες της τις ομορφιές της χώρας μας. 

Ο λόγος για την καταξιωμένη Ρωσίδα ζωγράφο Ξένια Γιαρόβαγια, η οποία επέλεξε το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου για να στήσει το καβαλέτο της και με φωτεινά χρώματα αποτυπώνει την ξεχωριστή ομορφιά του ιστορικού μνημείου της πόλης.

Η Ξένια που «παντρεύει» την τέχνη και τον πολιτισμό, επιχειρεί να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας της Κρήτης με την Ρωσία, δεδομένου ότι το 2021 αποτελεί έτος εορτασμού των ελληνορωσικών σχέσεων. Ο δήμος μάλιστα μαζί με το ρωσικό προξενείο στην Κρήτη συναποφάσισαν να εκθέσουν έργα της ζωγράφου σε εκθέσεις ζωγραφικής που θα γίνουν τόσο στο Ρέθυμνο και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όσο και στην Ρωσία. 

Το εγχείρημα της καλλιτέχνιδος συμβάλλει επίσης και στην ενίσχυση του τουρισμού στην Κρήτη και δη στο Ρέθυμνο, όπου η ρωσική αγορά ανέκαθεν αποτελεί ζητούμενο.

(Φωτογραφία Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια