Ρέθυμνο: Σε ετοιμότητα ενόψει των πλημμυρών του χειμώνα (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Σε ετοιμότητα ενόψει των πλημμυρών του χειμώνα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορείς και εθελοντές σχεδιάζουν βήμα-βήμα την δράση τους – Έκκληση Παραβολιδάκη στους πολίτες να σταματήσουν να μπαζώνουν τα ποτάμια

Με «όπλο» την εμπειρία από τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών, οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου, συντονίζουν την δράση τους ενόψει του χειμώνα, που δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στο νομό.

Το σημείο κλειδί, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας, είναι η ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στον κάθε φορέα, καθώς και η υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να τηρούν οι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να μπαζώνουν ρέματα και ποτάμια. 

Οι θεομηνίες των προηγούμενων ετών και τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους, αποτελούν ίσως τα πιο αποτελεσματικά «όπλα» που έχουν στα χέρια τους οι θεσμικοί του Ρεθύμνου για να σχεδιάσουν το επιχειρησιακό πρόγραμμα τους ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πλημμύρες του χειμώνα. 

Οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με τους εθελοντές που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι έριξαν το βάρος τους στην ευθύνη που πρέπει να αναλάβει έκαστος αλλά και στην υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να τηρούν οι ίδιοι οι πολίτες, σταματώντας πρωτίστως να μπαζώνουν ρέματα και ποτάμια.

Και ενώ ο καθαρισμός και η οριοθέτηση ποταμών και ρεμάτων, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάζονται βρίσκονται σε εξέλιξη, ο μεγαλύτερος δήμου του Ρεθύμνου προχωρά αν και με ελάχιστους πόρους σε μικρότερα έργα, που θα δώσουν «ανάσα» στους πολίτες ενόψει του χειμώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News