Ρέθυμνο: Τρίτο περιστατικό με μπαλκόνι πολυκατοικίας που πέφτει, μέσα σε λίγους μήνες

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τρίτο περιστατικό με μπαλκόνι πολυκατοικίας που πέφτει, μέσα σε λίγους μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες - Ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης του μπαλκονιού

Δουλειά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, έπιασαν τα τεχνικά συνεργεία που ανέλαβαν να υποστυλώσει το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην παραλιακή λεωφόρο του Ρεθύμνου, τμήμα του οποίου υποχώρησε χθες το βράδυ εντελώς ξαφνικά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος ήταν μέσα στο σπίτι τους και οι οποίοι στο άκουσμα του δυνατού θορύβου, πετάχτηκαν έντρομοι στο μπαλκόνι τους. 

Έκπληκτοι αντίκρυσαν μέρος από το πάνω τμήμα του μπαλκονιού να έχει υποχωρήσει και να έχει προσγειωθεί μέσα στο μπαλκόνι, σπάζοντας παράλληλα μέρος και από τα προστατευτικά κάγκελα του μπαλκονιού. 

Το χθεσινό περιστατικό είναι το τρίτο κατά σειρά που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στο Ρέθυμνο και το οποίο πιθανότατα οφείλεται και στην διάβρωση που έχουν υποστεί πολλά κτίσματα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την θάλασσα. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα θεωρείται ευχής έργον που όλα τα μπάζα που υποχώρησαν παρέμειναν εντός του μπαλκονιού, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες, δεδομένου ότι ακριβώς από κάτω υπάρχουν τουριστικά καταστήματα αφού πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο της παραλίας. 

Σε κάθε περίπτωση, τα τεχνικά συνεργεία προχώρησαν στην υποστύλωση του υπολοίπου τμήματος του μπαλκονιού ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News