Ψηλορείτης: Εντοπίστηκε ο τουρίστας που χάθηκε στην ομίχλη - Το μήνυμα που τον έσωσε

Ρέθυμνο
Ψηλορείτης: Εντοπίστηκε ο τουρίστας που χάθηκε στην ομίχλη - Το μήνυμα που τον έσωσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσια έκβαση στην επιχείριση διάσωσης στον Ψηλορείτη

Εντοπίστηκε περίπου στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου, ο 35χρονος τουρίστας από την Γερμανία που είχε χαθεί από το πρωί της Κυριακής στον Ψηλορείτη και για τον οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε στο δρόμο από Νίδα προς Ανώγεια και είναι καλά στην υγεία του, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος αποπροσανατολίστηκε, λόγω της έντονης ομίχλης που επικρατούσε.

Μάλιστα η ενέργεια που τον έσωσε είναι ένα μήνυμα που έστειλε στην οικογένεια και το ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο οποίο ενέφερε ότι είναι καλά, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Έτσι ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκαν ότι ο 35χρονος το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, είχε πάει για πεζοπορία στον Ψηλορείτη και δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης του περιηγητή, στην οποία συμμετείχαν 25 στελέχη από την πυροσβεστική Ρεθύμνου, την ΕΜΑΚ και την αστυνομία.

Αρχικά οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο του 35χρονου, και στη συνέχεια, λίγο μετά τις εννέα, τον αγνοούμενο Γερμανό, σε δύσβατο σημείο της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News