Ρέθυμνο: Την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου ανακοινώνει το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία»

Κρήτη
Ρέθυμνο: Την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου ανακοινώνει το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξυπηρέτηση αφορά, αποκλειστικά και μόνο στα Μέλη των ΚΑΠΗ που έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν νοσήσει καθώς

Την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ρεθύμνου ανακοινώνει το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία» η οποία όπως προβλέπεται, θα πραγματοποιηθεί -αρχικά- στον τομέα της παροχής των ιατροκοινωνικών υπηρεσιών και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα μέλη των ΚΑΠΗ με αυτοπρόσωπη παρουσία είναι: Ατομική συμβουλευτική, Συνταγογράφηση χρόνιων φαρμάκων, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτικές και λοιπές Υπηρεσίες υποστήριξης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η εξυπηρέτηση αφορά, αποκλειστικά και μόνο στα Μέλη των ΚΑΠΗ που έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν νοσήσει καθώς και από προσωπικό το οποίο έχει επίσης ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχει νοσήσει.

Στο μεταξύ, ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων, πρόκειται να υλοποιήσει το Πρόγραμμα "Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων" για την περίοδο, Οκτώβριος 2021 - Ιανουάριος 2022. Στόχος να συμβάλλει στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα μέσα από ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν όπως: «Ομάδα γονέων - παιδιών προσχολικής ηλικίας, ομάδα γονέων - παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία, μονογονεϊκών οικογενειών». Μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν θέματα, που έχουν να κάνουν με τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικιακή φάση, την οποία διανύουν όπως επίσης την προσωπική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και εκπαίδευση των γονέων, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά - οικογενειακά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News