Ρέθυμνο

Γήπεδο ποδοσφαίρου σχεδιάζεται στο Ρέθυμνο – Αναβαθμίσεις πάρκων και παιδικών χαρών στα Χανιά

Στους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνου προωθούνται ενεργά υπαίθρια έργα όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και οι αισθητικές αναβαθμίσεις σε πάρκα και παιδικές χαρές στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος»

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Χανίων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο πάρκο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, στην περιοχή της Νέας Χώρας και στο πάρκο Γεωργιάδη, στο Φράγκικο.

 Στα συγκεκριμένα σημεία τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων σύγχρονα όργανα, που τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς επίσης τοποθετήθηκε και ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο, που αποτρέπει πιθανούς τραυματισμούς.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του δημόσιου χώρου θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν σχετικές εργασίες στις παιδικές χαρές των Αγ. Αποστόλων και του Δημοτικού Κήπου, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη από παιδιά που απολαμβάνουν το παιχνίδι σε συνθήκες ασφαλείας.

Στο μεταξύ, στη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πλατανιά Ρεθύμνου που θα λύσει αθλητικές ανάγκες δυο ομάδων και εκατοντάδων παιδιών της ευρύτερης περιοχής, προχωρούν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνου. Για την υλοποίηση του έργου, έγινε συνάντηση σήμερα υπό τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στην Π.Ε Ρεθύμνου, αυτοδιοικητικών παραγόντων και την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή.

Το γήπεδο, όπως αναφέρθηκε, θα χρησιμοποιείται από τον αθλητικό σύλλογο «Δόξα Πλατανιά» και παράλληλα θα χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος του Αθλητικού Ομίλου Επισκοπής Ρεθύμνου, όπως και χώρος άθλησης για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής Πλατανιά- Τζεσμέ Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τους αθλητικούς εκπροσώπους, το συγκεκριμένο έργο θα λύσει ανάγκες δυο αθλητικών συλλόγων αλλά και θα «μαγνητίζει» την νεολαία της ευρύτερης περιοχής. «Πάντα με την καλή συνεργασία, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Περιφέρεια και δήμος θα υλοποιήσουμε το έργο που το έχει ανάγκη η περιοχή, η νεολαία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Λελεδάκης, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη και την κ. Λιονή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια