Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σε σύγχρονο, λειτουργικό χώρο μεταφέρονται οι δημιουργικές δραστηριότητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου

Στο μεταξύ, αναστέλλεται και η λειτουργία στο Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων, λόγω κτιριακών παρεμβάσεων

Οι δημιουργικές δραστηριότητες του Ειδικού Νηπιαγωγείου, μεταφέρονται σε έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο εκεί όπου θα φιλοξενηθούν και  οι μικροί μαθητές του Δήμου.

Μέχρι προσφάτως, το Ειδικό Νηπιαγωγείο συστεγάζονταν με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, σε περιορισμένο χώρο που στερούνταν αναγκαίες υποδομές, όπως για παράδειγμα μια αίθουσα εξατομικευμένης αγωγής σε παιδιά που την είχαν ανάγκη.

Ο δήμος Ρεθύμνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του (τμήμα Παιδείας, Τεχνική και Κοινωνική Υπηρεσία) μερίμνησαν για τη διαμόρφωση ενός αυτόνομου, επαρκέστατου σε έκταση και κατάλληλες υποδομές, αναβαθμισμένο αισθητικά από τον εικαστικό, Γιώργο Πανταζή, χώρο στην περιοχή Σταυρωμένου Ρεθύμνου, όπου και μεταστεγάστηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δρ 'Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, υπάρχει ικανοποίηση «…για την επίτευξη ενός στόχου που αποτελούσε για καιρό πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και της όμορης εκπαιδευτικής κοινότητας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανωγείων, διαπιστώθηκε ότι το κτήριο χρήζει παρεμβάσεων. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τις οδηγίες του κλιμακίου, θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου μέχρι να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε το κτήριο να καταστεί ασφαλές για την επαναλειτουργία του. «Σε επικοινωνία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του σχολείου και η διενέργεια των μαθημάτων με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Σαφώς και θα εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις μεταξύ του δήμου και  των αρμοδίων της εκπαίδευσης ώστε να σχεδιαστούν τα απαραίτητα βήματα με σκοπό οι μαθητές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην δια ζώσης εκπαίδευσης, όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να γίνουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται στο σχολείο, σύμφωνα με την μελέτη που έχει αναθέσει ήδη ο δήμος στο πλαίσιο του ελέγχου και της ενίσχυσης των δημόσιων κτιρίων του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια