Ρέθυμνο: Βράβευση του δήμου για τη συμμετοχή του στις δράσεις του οικολογικού προγράμματος "Clean it like Greek"

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Βράβευση του δήμου για τη συμμετοχή του στις δράσεις του οικολογικού προγράμματος "Clean it like Greek"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο του Δήμου παρέλαβε ο δήμαρχος Γ. Χ. Μαρινάκης

H έντονη οικολογική δράση του Δήμου Ρεθύμνης βγήκε μπροστά και βραβεύτηκε για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Clean it like Greek», στο πλαίσιο υλοποίησης του ECO Forum που πραγματοποίησε το ίδρυμα AquaHelp Foundation, στη Νίσυρο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή, ο κ. Μαρινάκης είχε δεχθεί τιμητική πρόσκληση στο φόρουμ από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Γιώργο Κορφιά, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζονταν «οι βαθιές οικολογικές ανησυχίες και πρωτοβουλίες, η συνεπής προσήλωση για ένα πιο καθαρό και πράσινο Ρέθυμνο».

Στο φόρουμ είχαν προσκληθεί ανώτατοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι 20 δήμων της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Clean it like Greek», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει «στην οικολογική αφύπνιση των Ελλήνων, στην εξωστρεφή προβολή της οικολογικής κουλτούρας της χώρας και των πολιτών και στην ανάδειξη της χώρας, ως "Πράσινου προορισμού" (Green Destinations), που σέβεται τις αρχές που διέπουν τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές της οικολογίας και τις υπηρετεί, προσαρμόζοντας τις ανάγκες των επισκεπτών για ψυχαγωγία στις περιβαλλοντικές επιταγές και το θετικό οικολογικό αποτύπωμα τους στον τόπο διακοπών τους αλλά και σε όλο τον πλανήτη».

 Στο φόρουμ, σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς του Δήμου Ρεθύμνης, οι συμμετέχοντες αυτοδιοικητικοί, αξιοποίησαν την ευκαιρία για να ανταλλάξουν ιδέες, προτάσεις, τεχνογνωσία και δυνατότητες συνεργασίας για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφία: UNSPLASH

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News