Στα Ανώγεια η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη (βίντεο - φωτογραφίες)

Ρέθυμνο
Στα Ανώγεια η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη (βίντεο - φωτογραφίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ανώγεια βρίσκεται η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, με αφορμή την ένταξη του «Σχολείου των Αστεριών» στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης»

Θερμής υποδοχής έτυχε η  πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, η οποία βρίσκεται στα Ανώγεια, στο πλαίσιο της ένταξης του «Σχολείου των Αστεριών» στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτης», μετά τη σύμφωνη γνώμη και την υιοθέτηση της πρότασης, από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ειδικότερα, με μαντινάδες και μια μεγάλη αγκαλιά υποδέχτηκαν οι Ανωγειανοί την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», που βρέθηκε το μεσημέρι στην ορεινή κωμόπολη για την επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας του αστεροσχολείου στον Σκίνακα που θα χρηματοδοτηθεί με 1 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος Α. Τρίτσης.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ντυμένη με ένδυμα εμπνευσμένο από παραδοσιακή φορεσιά, εξήρε τις προσπάθειες των Ανωγειανών, οι οποίοι τιμώντας τους αγώνες των προγόνων τους υπέβαλαν πρόταση για ένα έργο που στόχο έχει το μέλλον. 

Το αστεροσχολείο που θα δημοπρατηθεί το πρώτο 3μηνο του 2022, θα είναι μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα εξοπλιστεί και με τηλεσκόπιο και η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε μαθητές, επιστήμονες και φυσικά στους πολίτες να εξερευνούν τα άστρα, ανακαλύπτοντας την μαγεία του ουρανού, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει και στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ανωγείων προσέφερε μεταξύ άλλων στην κα Αγγελοπούλου μια παραδοσιακή βούργια, την οποία και φόρεσε στους ώμους της, ενώ λίγο αργότερα τιμώντας και η ίδια τους νεκρούς Ανωγειανούς ήρωες, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της πλατείας Αρμί. Ακολούθησε επίσκεψη στον Σκακιστικό Όμιλο, όπου η Γ.Α. άκουσε με προσοχή τις σκέψεις των παιδιών, που με σκακιστική στρατηγική παρέδωσαν μάθημα ζωής. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», λίγο πριν συναντηθεί με τους φορείς της περιοχής στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, συνομίλησε με ηλικιωμένες από το ΚΑΠΗ Ανωγείων, που τις προσέφεραν δώρα, καθώς και με μαθητές του Λυκείου, που ζήτησαν την βοήθεια της για να ταξιδέψουν στους τόπους που διαδραματίστηκε η ελληνική επανάσταση.

Η κ. Αγγελοπούλου θέλοντας να προσκυνήσει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θαύμασε του ήρωες της ελληνικής επανάστασης που οι τοιχογραφίες τους βρίσκονται ανάμεσα στους αγίους, ενώ ο εφημέριος πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης εξέφρασε το δικό του ευχαριστώ στην Γιάννα Αγγελοπούλου με μία προσευχή που έκανε για την ίδια.

Η κ. Αγγελοπούλου μιλώντας στους κατοίκους των Ανωγείων παρουσίασε το όραμα της για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με ουσιαστικά έργα, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την επαναλειτουργία του αγροτικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού, που θα δώσει μια νέα ώθηση στα προϊόντα του τόπου.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην περιοχή η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε την δική της μαντινάδα όλο νόημα στους Ανωγειανούς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News