Ρέθυμνο: Προσωρινό «λουκέτο» στο Πειραματικό Λύκειο μετά τον σεισμό

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Προσωρινό «λουκέτο» στο Πειραματικό Λύκειο μετά τον σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τουλάχιστον δέκα ημέρες θα παραμείνει κλειστό το Πειραματικό Λύκειο στο Ρέθυμνο, καθώς εμφάνισε ρωγμές στην τοιχοποιία κινητοποιώντας την σχολική κοινότητα

Ο ισχυρός σεισμός στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, δεν άφησε αλώβητο το κτήριο του Πειραματικού Λυκείου στο Ρέθυμνο.

Η εμφάνιση ρωγμών στους τοίχους και τις κολώνες, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Πειραματικό Λύκειο στο Ρέθυμνο, κινητοποίησε την σχολική κοινότητα.  Άμεσα τα τεχνικά συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αυτοψία και στη συνέχεια αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου, μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι φθορές και ζημιές.

Σύμφωνα ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ρεθύμνου, Άγγελος Μαλάς, γνωστοποίησε ότι εκτός από το Πειραματικό Λύκειο, οι υπόλοιπες σχολικές δομές του μητροπολιτικού δήμου δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δη ζητήματα στατικότητας.

⇒Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Κρήτη - Πού θα πραγματοποιούν ελέγχους την Πέμπτη τα κλιμάκια του υπουργείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις των ειδικών, το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου θα είναι και πάλι σε θέση να λειτουργήσει με ασφάλεια τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές είναι τα Δημοτικά Σχολεία Σοκαρά, Ασημίου, Αγίου Θωμά, Βαγιονιάς, Αγίων Δέκα, το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα και τα Λύκεια Αγίων Δέκα και Ασημίου, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Γόρτυνας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες επισκευές, σύμφωνα με τις υποδείξεις των μηχανικών της ΚΤΥΠ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας και αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και την μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και κατόπιν νέων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, με απόλυτη ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους/τις εργαζομένους/-ες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Ποια σχολεία στον νομό Ηρακλείου θα μείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή

Την αναστολή της λειτουργίας των Σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για αύριο Πέμπτη 07.10.2021 και την Παρασκευή, γνωστοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα, κλειστά τα παραμείνουν τα σχολεία:

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

-Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών

-Νηπιαγωγείο Τεφελίου

-Δημοτικό Σχολείο Τεφελίου

-Γυμνάσιο Τεφελίου

-Νηπιαγωγείο Μεταξοχωρίου

-Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου

-3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

Στο Δήμο Ηρακλείου

-24 Δημοτικό Σχολείο

-31 Δημοτικό Σχολείο

-7 Δημοτικό Σχολείο

-32 Νηπιαγωγείο

-43 Νηπιαγωγείο

- 69 Νηπιαγωγείο

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Στο Δήμο Φαιστού

- Γ. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου

- ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου

Στο Δήμο Χερσονήσου

-Νηπιαγωγείο Γουβών

-Δημοτικό Επισκοπής

-Γυμνάσιο Επισκοπής

-Λύκειο Επισκοπής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News