Ρέθυμνο: Έτοιμο το πρώτο «πάρκο σκύλων»

Κρήτη
Ρέθυμνο: Έτοιμο το πρώτο «πάρκο σκύλων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέναντι από το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου λειτουργεί ένας χώρος για να ασκούνται, να εκτονώνονται και να κοινωνικοποιούνται μεταξύ τους οι τετράποδοι φίλοι μας

Ενας κατάλληλα διαμορφωμένος και περιφραγμένος χώρος 200 τμ. με ειδικά όργανα εκγύμνασης, στον οποίο μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους, οι τετράποδοι φίλοι μας, άνοιξε πρόσφατα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το πρώτο πάρκο ψυχαγωγίας σκύλων, στο οποίο τα ζώα συντροφιάς έχουν αποκτήσει το δικό τους πάρκο ψυχαγωγίας, που δημιουργήθηκε σε μία αναξιοποίητη, μέχρι χθες, έκταση απέναντι από το δικαστικό Μέγαρο.

H υποδομή που βρίσκεται στην αριστερή γωνία του πάρκου Εφέδρων Αξιωματικών, έναντι του κτηρίου των Δικαστηρίων, θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι ιδιοκτήτες των σκύλων μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, προσφέροντας τους την ευκαιρία άσκησης και εκτόνωσης.

Ο χώρος του πάρκου σκύλων είναι περιφραγμένος και διαθέτει διαδραστικά παιχνίδια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της συνύπαρξης ευάριθμων σκύλων και η δυνατότητα ελεύθερου παιχνιδιού είτε μεταξύ τους είτε με τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης εναρμονιζόμενος με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού, και προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων, θα τοποθετήσει, εντός του πάρκου καθώς και σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταλλικά κουτιά με χάρτινα πτυσσόμενα φαρασάκια μιας χρήσης, από ανακυκλωμένο χαρτί, που επινοήθηκαν και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

  • Σε ότι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου σκύλων, οι χρήστες πρέπει να σεβαστούν μερικούς βασικούς κανόνες, οι οποίοι υπηρετούν την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του:
  • Οι συνοδοί σκύλων οφείλουν να χρησιμοποιούν τον χώρο με δική τους ευθύνη, να έχουν δεμένο το σκύλο τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το πάρκο, να έχουν μεριμνήσει για τη σήμανση του σκύλου τους με ειδικό τσιπάκι, όπως ορίζει ο Νόμος.
  • Επίσης οι συνοδοί οφείλουν να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους, να τον επιτηρούν και να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες του.
  • Στο πάρκο απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά - κουτάβια κάτω των 4 μηνών, σε άρρωστα σκυλιά, σε σκυλιά με επιθετική συμπεριφορά, σε σκυλιά που βρίσκονται σε περίοδο ζευγαρώματος.
  • Επίσης, εντός του πάρκου, απαγορεύεται η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση των ζώων.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News