Ρέθυμνο: Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν από το καλοκαίρι οι κάτοικοι

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν από το καλοκαίρι οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πεπαλαιωμένο και φθαρμένο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ αποδίδονται τα συχνά προβλήματα λειψυδρίας λόγω βλαβών, που παρατηρούνται από το καλοκαίρι έως και σήμερα σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλο το εύρος του δήμου Ρεθύμνου

Το «μαρτύριο της σταγόνας» εξακολουθούν να βιώνουν από το καλοκαίρι οι Ρεθυμνιώτες, καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση μεγάλες περιοχές, όπως τα Περιβόλια, η Καλλιθέα, το Ατσιπόπουλο, η παλιά πόλη, αλλά ακόμα και το κέντρο μένουν για ώρες ή και μέρες χωρίς νερό. 

Η έλλειψη νερού - ακόμα τις ημέρες που ο υδράργυρος «φλέρταρε» με τους 40 βαθμούς Κελσίου - έχει φέρει στα όρια τούς τους πολίτες, που αν και δείχνουν κατανόηση, εντούτοις δηλώνουν αγανακτισμένοι. 

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ όλο το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα δουλεύουν πολλές φορές νυχθημερών για να αποκαθιστούν έγκαιρα τις βλάβες και να ομαλοποιείται η υδροδότηση της πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις αιτία του κακού είναι το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ, που δεν αντέχει το «βάρος» της αυξημένης ζήτηση νερού. 

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Γιάννης Λίτινας, η υπηρεσία του σχεδιάζει και έχει ήδη αρχίσει να εκτελεί έργα αντικατάστασης του παλιού φθαρμένου δικτύου ύδρευσης, όπως έγινε στον Μασταμπά, ενώ σταδιακά εξασφαλίζοντας παράλληλα τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις τα έργα αυτά θα επεκταθούν.

Το επόμενο διάστημα ενεργό ρόλο θα αποκτήσει και το σύστημα τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΡ, ώστε να σταματήσει η «τυφλή» αναζήτηση των βλαβών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News