Ρέθυμνο: Υλοποιείται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Πλακιά

Κρήτη
Ρέθυμνο: Υλοποιείται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Πλακιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άδεια επέμβασης στη ζώνη παραλίας του συγκεκριμένου έργου η οποία ήταν σε εκκρεμότητα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Πλακιά στο Νότιο Ρέθύμνο, αποτέλεσμα της συνάντησης του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άδεια επέμβασης στη ζώνη παραλίας του συγκεκριμένου έργου η οποία ήταν σε εκκρεμότητα.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στον υφυπουργό την σκοπιμότητα του έργου η οποία έχει στόχο την ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με βάση, όπως ανέφερε, «… την αειφόρο προσέγγιση, τη σύνδεση του με την παραλία με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή των δημοτών αλλά και των επισκεπτών».

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 και της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (OXE) με προϋπολογισμό 1.780.000 ευρώ και είχε λάβει απόφαση ένταξης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι μελέτες του έργων αφορούν παρεμβάσεις ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Πλακιά και συγκεκριμένα: «Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στην κεντρική οδική αρτηρία του οικισμού, κατασκευή νέων πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου κατά μήκος της ακτογραμμής εντός οικισμού Πλακιά. Κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας θα δημιουργηθούν στάσεις οι οποίες θα δίνουν πρωτεύοντα ρόλο στον πεζό (κάτοικο ή επισκέπτη) και την προσέγγιση αυτού στο υγρό στοιχείο ή το άνοιγμα της θέας προς τη θάλασσα. Ανάπλαση χώρων του παλιού λιμένα. Κατασκευή θέσεων στάθμευσης οχημάτων (ΙΧ, ταξί, λεωφορεία), παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (όδευση τυφλών, ράμπες κλπ.) καθώς και αναβάθμιση υποδομών ομβρίων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News