Ρέθυμνο

Οικοδόμοι Ρεθύμνου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά και το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 752,14 ευρώ

Ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Ρεθύμνου ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος με καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά και το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 752,14 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:

  • να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από ενενήντα πέντε (95) έως διακόσιες δέκα (210) ημέρες εργασίας. Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατόν εξήντα τρεις (163) πραγματικές ημέρες εργασίας. Επιπροσθέτως, απαιτείται να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών που απασχολούν περισσότερους από τρεις (3) μισθωτούς
  • να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο, διατηρώντας την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/09/2021 έως 30/11/2021).

Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους, στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα (άρθ. 37 παρ. 5Α του Ν. 1836/89).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια