Ρέθυμνο: Ξεκίνησε η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου στον Μυλοπόταμο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ξεκίνησε η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου στον Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Μυλοποτάμου

Μία νέα σχολική μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου, η οποία ήταν διεκδίκηση χρόνων της δημοτικής αρχής αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Μελιδονίου το οποίο υποδέχτηκε 28 νέους μαθητές οι οποίοι επέλεξαν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και τα βιβλία με στόχο τη διεκδίκηση μιας θέσης στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών δίπλα τους βρέθηκε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος τόνισε πως η ίδρυση του σχολείου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση και ακριβώς γι' αυτό ευχαρίστησε την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή για την άμεση, όπως είπε, και ουσιαστική ανταπόκριση, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό. Παράλληλα, μίλησε για τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα το δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα παιδείας, Μανούσο Κλάδο. «Η θωράκιση, η ενίσχυση και η ανάπτυξη των ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δομών του Ρεθύμνου αποτελεί στρατηγικό στόχο ύψιστης σημασίας που θα αναδείξει ένα από τα διαχρονικότερα και μεγαλύτερα κεφάλαια που διαθέτει ο τόπος μας, ο τόπος των γραμμάτων... Το σχολείο θα λειτουργήσει ενισχυμένο με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές προκειμένου να συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση της Διά Βίου Μάθησης και της κοινωνικής επανένταξης», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης . Η ΚτΥπ Α.Ε θα διαθέσει 30 θρανία, 60 καθίσματα, 2 έδρες και καθίσματα εκπαιδευτικών.

Η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου στον Δήμο Μυλοπόταμου εντάσσεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις εκπαιδευτικές υποδομές του Ρεθύμνου και έτσι η νέα σχολική μονάδα αναμένεται να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τις εκπαιδευτικές δομές του νομού, δίνοντας ουσιαστικά, όπως επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, «μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με στόχο είτε την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή τη συνέχιση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Πρόσθεσε επίσης ότι «μετά από 12 χρόνια ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Γενική Εκπαίδευση. Έτσι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει το Ρέθυμνο θωρακισμένο καθώς σε επίπεδο Α/θμιας Εκπ/σης προσλήφθηκαν 153 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και επιπλέον 362 αναπληρωτές στην α' φάση, ενώ σε επίπεδο Β/θμιας προσλήφθηκαν 99 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, 95 αναπληρωτές και 43 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής. Σε αυτή την κατεύθυνση με την έναρξη την νέας σχολικής χρονιάς να σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα σε όλους τους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, αντλούμε δύναμη, συντονίζουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για το Ρέθυμνο, την Κρήτη και τη χώρα μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News