Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κραυγή αγωνίας από 4 διευθυντές του νοσοκομείου - «Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας»

"Το έργο αυτό γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται..."

Σε δραματικό τόνο απευθύνονται στους πολίτες του Ρεθύμνου οι 4 διευθυντές του νοσοκομείου της πόλης οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σημειώνοντας «2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 , γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό». Με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζουν ότι «επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας».

Αναλυτικά το κείμενό τους:

"Πολίτες του Ρεθύμνου,

Απευθυνόμαστε σε σας οι 4 διευθυντές του νοσοκομείου που εμπλεκόμαστε κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε οι διευθυντές της ΜΕΘ, των επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Πνευμονολογικής κλινικής. Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής είναι και ο πρόεδρος του Παθολογικού τομέα καθώς και του Επιστημονικού συμβουλίου και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής είναι και πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια. Η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει 3 περιστατικά COVID. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δέχεται δεκάδες περιστατικά Covid ύποπτα και επιβεβαιωμένα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε.Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε  την ασφάλεια των ασθενών μας, όμως  το έργο αυτό έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται.

Με αίσθημα ευθύνης μεγάλη αγάπη για τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Γεώργιος Χρυσοφάκης Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής,  πρόεδρος του  Επιστημονικού συμβουλίου

Χαράλαμπος Μαρκάκης Διευθυντής της ΜΕΘ

Ελένη Ιωαννίδου Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας

Μαρίνα Κουρτζέλη Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών". 

φωτογραφία pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια