Σκέψεις για έκτακτη μετατροπή χώρου σε ΜΕΘ Covid του ΠΑΓΝΗ & τοπικό lockdown στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Σκέψεις για έκτακτη μετατροπή χώρου σε ΜΕΘ Covid του ΠΑΓΝΗ & τοπικό lockdown στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «όρια» του βρίσκεται το Σύστημα Υγείας στην Κρήτη

Στα «όρια» του βρίσκεται το Σύστημα Υγείας στην Κρήτη, με το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύονται 73 ασθενείς κορωνοϊού αλλά και το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο που φιλοξενούν 52 ασθενείς και 42 αντίστοιχα, να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της πίεσης που δέχεται η Κρήτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις ώστε να μετατραπεί εκτάκτως ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του ΠΑΓΝΗ σε ΜΕΘ Covid, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο. 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει η σκέψη να μεταφερθούν στο ΠΑΓΝΗ ασθενείς από τα Χανιά, καθώς ήδη έχουν καλυφθεί οι 68 από τις 73 θέσεις κλινών στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων. 

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αναφέρει στο neakriti.gr η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, την Παρασκευή 13 Αυγούστου, υπάρχει ήδη η συνεννόηση - σε πρώτο επίπεδο με τις ΥΠΕ Αττικής, Πειραιά και σε δεύτερο της Θεσσαλονίκης – έτσι ώστε, εφόσον το απαιτήσουν οι καταστάσεις, να πραγματοποιηθούν αεροδιακομιδές περιστατικών κορωνοϊού σε αντίστοιχα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Έντονος είναι ο προβληματισμός στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ Covid της Κρήτης, με δεδομένο ότι πριν ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων και στο ζενίθ της τουριστικής σεζόν, η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Τι θα γίνει με το Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η ανησυχία των ειδικών και για το Ρέθυμνο, καθώς και εκεί τα κρούσματα παρουσιάζουν μία ανοδική πορεία, έτσι - σύμφωνα με τις πληροφορίες - υπάρχει η σκέψη να μπει σε τοπικό lockdown.

Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 470 νέα κρούσματα στην Κρήτη, όπου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 86 νέα κρούσματα, με το Ηράκλειο, ωστόσο να καταγράφει την θλιβερή πρωτιά, όπου διαγνώστηκαν 222, ενώ τη δεύτερη θέση έχουν τα Χανιά με 142, ενώ τέλος στο Λασίθι διαγνώστηκαν 20 μολύνσεις. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News