Ρέθυμνο: «Πλημμύρα» τουριστών θύμισε παλιές καλές εποχές

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Πλημμύρα» τουριστών θύμισε παλιές καλές εποχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για τον τουρισμό με πληρότητες που αγγίζουν το 85%

Παλιές καλές ημέρες προηγούμενων καλοκαιριών, θυμίζει πλέον η καθημερινότητα στο Ρέθυμνο, καθώς παρατηρείται «πλημμύρα» τουριστών που απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω covid, φαίνεται ξεκάθαρα κυρίως από τον Ιούλιο και έπειτα, πως δεν «φρέναραν» τις αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών, αλλά τις ακυρώσεις των κρατήσεων, λένε οι τουριστικοί παράγοντες του νομού.

Και ενώ το περσυνό καλοκαίρι δεν αποτελεί καν μέτρο σύγκρισης, οι αριθμοί για τον Αύγουστο στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου, δείχνουν πληρότητες άνω του 85% με τάση να προσεγγίζουν το 100%, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται και για τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε με βάσει τις εκτιμήσεις και του αντιπροέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων, Νίκου Κουμνά από τις 23 Αυγούστου παρατηρείται η καθιερωμένη «κοιλιά» για να επανέλθει η «ανηφόρα» των νέων κρατήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Και αυτή την σεζόν η προτίμηση των τουριστών στο Ρέθυμνο είναι εμφανής, με το «μεγάλο βάρος» να σηκώνουν οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι, ενώ μεγάλη έκπληξη αποτελούν οι κρατήσεις από την Πολωνία που κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που περιορισμένα είναι τα ποσοστά από την Σκανδιναβική και Αγγλική αγορά.

Σε σύμφωνα πάντως με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις το «μίνι» lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο, δεν έχει επηρεάσει την τουριστική πορεία που διαγράφει το Ρέθυμνο, με τους επαγγελματίες του κλάδου να απεύχονται να συμβεί κάτι αντίστοιχο.

κεντρική φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News