Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από τους επιστημονικούς συλλόγους

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την πανδημία και όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε»

Οι επιστημονικοί σύλλογοι νομού Ρέθυμνου Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος και Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή τους εξηγούν στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Διανύοντας ήδη τον 2ο χρόνο πανδημίας, έχουμε θρηνήσει στη χώρα μας χιλιάδες θύματα, έχουμε διαρκή αγωνία για όσους νοσούν ή βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλοκές της νόσου Covid-19, ενώ ταυτόχρονα οι μεταλλάξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Από τον Ιανουάριο του 2021, έχουμε στη διάθεση μας τον διαχρονικά πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, διαχείρισης αυτής της κατάστασης. Τον εμβολιασμό.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν από τότε εμβολιαστεί, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Σε μια καθολική προσπάθεια που όμοια της δεν έχει καταγραφεί ποτέ έως τώρα.

Σας προτρέπουμε να εμβολιαστείτε άμεσα. Τα εμβόλια αποδεικνύονται αποτελεσματικά σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, προφυλάσσοντας σας από σοβαρή νόσηση ή θάνατο. Παράλληλα το ποσοστό σοβαρών παρενεργειών κυμαίνεται σε ποσοστό 0,004%. Τα οφέλη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πολλαπλάσια σε σχέση με την ελαχίστη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την πανδημία και όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια