Παναγία Χαρακιανή: Με συγκίνηση & κατάνυξη εκπλήρωσαν & φέτος τα τάματά τους οι πιστοί στην εικόνα της Μεγαλόχαρης

Κρήτη
Παναγία Χαρακιανή: Με συγκίνηση & κατάνυξη εκπλήρωσαν & φέτος τα τάματά τους οι πιστοί στην εικόνα της Μεγαλόχαρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι «Φύλακας - Άγγελος» κάθε οδηγού στον ΒΟΑΚ και αρρώστου ανθρώπου

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εορτές του ελληνισμού, ενώ οι ορθόδοξοι χριστιανοί χαρακτηρίζουν την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Την παραμονή αλλά και ανήμερα της Χάρης της εκατοντάδες πιστοί "πλημμύρισαν" -αν και στην σκιά της πανδημίας- μοναστήρια και ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Μεγαλόχαρη, όπως αυτό στο Μπαλί Μυλοποτάμου και με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, στάθηκαν μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας για να μαρτυρήσουν την πίστη τους στο πρόσωπό της.

Η Παναγία, που αποτελεί το ιερότερο από τα πρόσωπα της ορθοδοξίας, δοξάζεται στις 15 Αυγούστου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χθες το βράδυ στο Μπαλί εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές, αν και λιγότεροι από προηγούμενα χρόνια, από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα που συνέρρευσαν στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και ανήκει στην Ιερά Μονή Αττάλης για να τιμήσουν την Παναγία την Χαρακιανή.

Αυτή την περίοδο που οι Έλληνες δοκιμάζονται σκληρά από την covid -19, οι πιστοί άναψαν ένα κερί στην Χάρη της, προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα και με δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκαν ζητώντας τη μεσιτεία της Μητέρας του Χριστού και των ανθρώπων.

Η Παναγία η Χαρακιανή, που βρίσκεται καταμεσής της διαδρομής Ρεθύμνου - Ηρακλείου αποτελεί «φύλακα - άγγελο» κάθε οδηγού που διέρχεται τον ΒΟΑΚ, καθώς τα θαύματα της είναι πολυάριθμα. Έχει σώσει από βέβαιο θάνατο πολλούς ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε τροχαία, ενώ έχει θεραπεύσει άλλους τόσους με σοβαρές ασθένειες. Κάθε χρόνο μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, πολλοί είναι οι προσκυνητές που διασχίζοντας τον ΒΟΑΚ, φτάνουν με τα ποδιά στο γραφικό εκκλησάκι για να αφήσουν τα τάματά τους και να προσευχηθούν. 

Και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας από το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου έως την εκκλησία της Παναγίας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News