Πάνορμο-Γυναικοκτονία: Νέος κύκλος καταθέσεων για τα κίνητρα του θανάτου της Σταυρούλας

Ρέθυμνο
Πάνορμο-Γυναικοκτονία: Νέος κύκλος καταθέσεων για τα κίνητρα του θανάτου της Σταυρούλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αναπάντητα «γιατί» η κηδεία της άτυχης γυναίκας

Παγωμένη η κοινωνία του Μυλοποτάμου και σοκαρισμένη η Κρήτη και η χώρα γενικότερα από τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Αβάσταχτος ο πόνος την ώρα του αποχωρισμού για την 47χρονη Σταυρούλα που ήταν γέννημα θρέμμα Περάματος. Εκεί δηλαδή, που πλέον αναπαύεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Με τα «γιατί» να είναι πολλά και αναπάντητα μέχρι στιγμής για τους ανθρώπους που άφησε πίσω της, τα παιδιά, τον σύζυγο και γενικότερα την οικογένεια της.

Μάλιστα η εξόδιος ακολουθία, αλλά και το τελευταίο «αντίο» στο κοιμητήριο του χωριού έγινε υπό την διακριτική παρουσία δυνάμεων της ΕΛΑΣ, που ήταν στο σημείο για να διασφαλιστεί η απόλυτη ηρεμία σε αυτή την δύσκολη ώρα. 

Στην εντατική νοσηλεύεται ο φερόμενος δράστης

Την ίδια στιγμή την δική του δύσκολη μάχη για την ζωή του δίνει στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου ο 49χρονος επιχειρηματίας και φερόμενος ως δράστης ο οποίος κατάγεται από χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου. 

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το σπλαχνικό κρανίο, δηλαδή το πρόσωπο του 49χρονου είναι τελείως κατεστραμμένο ειδικά από την μία πλευρά, καθώς το όπλο, δηλαδή, η κυνηγετική καραμπίνα που έστρεψε εναντίον του θέλοντας να δώσει τέλος στην ζωή του, διέλυσε κυριολεκτικά την άνω και κάτω γνάθο, αλλά και την μύτη, καθώς και άλλα βασικά όργανα του προσώπου. 

Ωστόσο, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και εν συνεχεία και στο Βενιζέλειο, φαίνεται πως δεν έχει χτυπηθεί ο εγκέφαλος, ενώ κατά το πολύωρο χειρουργείο που υποβλήθηκε στην διάρκεια της νύχτας μέχρι και το ξημέρωμα στο Βενιζέλειο, οι γναθοχειρουργοί κατάφεραν και του αφαίρεσαν τα σκάγια που έφερε το σπλαχνικό κρανίο.

Ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν πως εάν δεν περάσουν τα δύο πρώτα κρίσιμα 24ωρα, δεν μπορούν να είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν εάν έχει διαφύγει τελικά τον κίνδυνο ή όχι. 

Σίγουρο πάντως θεωρείται πως αν καταφέρει να κερδίσει αυτή την μάχη, θα απαιτηθούν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρις ότου να αποκατασταθεί το πρόσωπο του και φυσικά οι λειτουργίες των ζωτικών οργάνων του προσώπου. 

 Νέος κύκλος καταθέσεων

Στο μεταξύ, ένας νέος κύκλος καταθέσεων αναμένεται να ανοίξει από σήμερα  κιόλας για τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα για την υποδιεύθυνση Ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προτίμησαν να αφήσουν χρόνο στα μέλη της οικογένεια της 47χρονης για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο τους και εν συνεχεία, δηλαδή, από σήμερα κιόλας να κληθούν για καταθέσεις, με στόχο να δοθούν οι απαντήσεις που και η ίδια η οικογένεια ζητά για τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του φερόμενου ως δράστη. 

 Μάλιστα ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση, πέρα φυσικά από τον ίδιο τον 49χρονο -που είναι και ο μοναδικός που κρατά το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης- είναι ο 27χρονος Αυστριακός που όπως αποδείχτηκε βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο.

 Και έτσι τώρα αντί να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τις διακοπές του στο τόπο μας, νοσηλεύεται ευτυχώς με ελαφρύ τραύμα στο χέρι στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ωστόσο, το σοκ που έχει υποστεί είναι μεγάλο, καθώς όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του και μάλιστα δέχτηκε και στο σώμα του τα σκάγια από τους πυροβολισμούς που αφαίρεσαν τη ζωή της γυναίκας.

Η υπόθεση της 47χρονης Σταυρούλας είναι η 8η κατά σειρά γυναικοκτονία που συγκλονίζει από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα την χώρα. 

Κάτι το οποίο σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και μάλιστα όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός, «δεν είναι πια «μεμονωμένο γεγονός». Είναι νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο, μια θανάσιμη παθογένεια και μια νέα μορφή εγκληματικότητας, με την οποία οφείλουμε σαν οργανωμένη Κοινωνία και Πολιτεία να αναμετρηθούμε». «Είναι υπόθεση ισοτιμίας, σεβασμού δικαιωμάτων και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News