Ρέθυμνο: Στο «επίκεντρο» η αύξηση τουριστικών ροών και η επόμενη ημέρα

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στο «επίκεντρο» η αύξηση τουριστικών ροών και η επόμενη ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της -ιδιαίτερης- τουριστικής περιόδου για την χώρα μας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη έστειλε το πρωί από το Ρέθυμνο νέο μήνυμα στους ανθρώπους του τουρισμού για να «θωρακίσουν» την ασφάλεια του τουριστικού προϊόντος μέσω του εμβολιασμού. 

Η κα Ζαχαράκη στις επαφές που είχε με θεσμικούς φορείς και μέλη του συλλόγου ξενοδόχων αναφέρθηκε στις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου της για την φετινή σεζόν, η οποία ίσως να αγγίξει το 50% των αφίξεων του 2019, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποσότητα, αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  

Η αύξηση στις ροές τουριστών που παρατηρείται τελευταία προς την Ελλάδα και την Κρήτη παρά τις ιδιαιτερότητες και της φετινής σεζόν, αλλά και η επόμενη ημέρα, η οποία ίσως και να επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού στις επαφές που είχε με τους θεσμικούς φορείς του Ρεθύμνου και τον σύλλογο ξενοδόχων. 

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για την κρισιμότητα που κρύβει ο Αύγουστος ως προς την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ επαναλαμβάνοντας την θέση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη, είπε πως οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι και ποσοτικοί ώστε να σταθεί η αγορά στα πόδια της, αλλά και ποιοτικοί. 

Η Σοφία Ζαχαράκη έστειλε εκ νέου μήνυμα από το Ρέθυμνο στους ανθρώπους τουρισμού για να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια -όπως είπε- που ίσως και να φέρει την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Ο Μανόλης Τσακαλάκης ζήτησε μεταξύ άλλων από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού να επανεξεταστεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην ξενοδοχεία, να διευθετηθεί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που δόθηκαν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και να «τρέξει» τις διαδικασίες για την ίδρυση Σχολής Τουρισμού στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News