Θρίλερ με τον σκελετό σε πλαστικό βαρέλι - Το σημείο όπου εντοπίστηκε

Ρέθυμνο
Θρίλερ με τον σκελετό σε πλαστικό βαρέλι - Το σημείο όπου εντοπίστηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές αναμένουν τα πρώτα στοιχεία της νεκροτομής και των υπόλοιπων εργαστηριακών εξετάσεων που θα γίνουν, ώστε να “ξετυλίξουν” το “κουβάρι”

Ένα θρίλερ χωρίς προηγούμενο εξελίσσεται από χθες το πρωί στην Κρήτη, όταν ο εκσκαφέας συνεργείου που καθαρίζει τον Πλατανιανό ποταμό, στα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, χτύπησε ένα πλαστικό βαρέλι, το οποίο άνοιξε και αποκαλύφθηκε ένας ανθρώπινος σκελετός, που έφερε ακόμη κομμάτια σάρκας σε αρκετά σημεία. Το πλαστικό βαρέλι ήταν κρυμμένο στους καλαμιώνες της κοίτης του ποταμού, που κάθε χρόνο καθαρίζεται στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια Κρήτης.

Με το χτύπημα του εκσκαφέα το βαρέλι αναποδογύρισε και το καπάκι έφυγε, με αποτέλεσμα ο χειριστής του μηχανήματος πρώτος να αντικρίσει το μακάβριο εύρημα. Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση κρατούν χαμηλούς τόνους, το μυαλό όλων πηγαίνει αμέσως σε εγκληματική ενέργεια, και αυτό γιατί δε θα μπορούσε κάποιος να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο...

Τα ερωτήματα πολλά για το πώς βρέθηκε το βαρέλι με το πτώμα εκεί, αν πρόκειται για έγκλημα, πότε τελέστηκε αυτό και σε ποιον χώρο, κι αν το βαρέλι με το πτώμα μεταφέρθηκε και κρύφτηκε εκεί ενώ το τυχόν έγκλημα είχε τελεστεί αλλού. Αλλά κυρίως με ποιον τρόπο τελέστηκε το έγκλημα και ποια είναι η ταυτότητα του νεκρού.

Η υπόθεση με τα έντονα στοιχεία θρίλερ και μυστηρίου περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς από τις πρώτες μακροσκοπικές εκτιμήσεις των οστών με τη σάρκα έγινε λόγος για νεκρό άνδρα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή κάποια δηλωθείσα εξαφάνιση ανδρός. Από τις Αρχές του Ρεθύμνου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν άνδρες αγνοούμενοι. Μόνο δύο γυναίκες, δύο Βουλγάρες, αγνοούνται από το 2018. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί τα πτώματα της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα, που κατά πληροφορίες φαίνεται να έχουν δολοφονηθεί στο Ρέθυμνο πριν τρία χρόνια. Μάλιστα, στη μία περίπτωση ο αρραβωνιαστικός της Ντέσι Ιλίεβα αυτοκτόνησε λίγο καιρό αργότερα, οπότε δύσκολα θα μπορούσαν να αντληθούν πληροφορίες, ενώ ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς για την 38χρονη Τόνια Ζόεβα, η οποία ήταν και έγκυος, βρίσκεται στη φυλακή.

Φως από τον ιατροδικαστή

Αμέσως μετά την εύρεση του βαρελιού με το πτώμα σε προχωρημένη σήψη και την απίστευτη δυσοσμία που απλώθηκε στην περιοχή με το άνοιγμά του, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές από τον χειριστή του μηχανήματος, όταν ο ίδιος κατάλαβε ότι το βαρέλι αυτό είχε γίνει φέρετρο για έναν άνθρωπο. Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές, με την Αστυνομία και τον ιατροδικαστή να σπεύδουν στο σημείο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης, έπειτα από τη σχετική αυτοψία που έκανε, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο περιστατικό με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς.

Το πτώμα μέσα στο βαρέλι, όπως ακριβώς δηλαδή εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και εν συνεχεία στο αντίστοιχο εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να γίνουν βήμα-βήμα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που θα “φωτίσουν” την περίεργη αυτή υπόθεση.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του neakriti.gr, τα πρώτα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αναφέρουν ότι το πτώμα πιθανόν ανήκει σε άνδρα. Μάλιστα το πλαστικό βαρέλι, μέσα στο οποίο βρέθηκε το πτώμα, ήταν ανάμεσα σε καλαμιώνα της περιοχής και το βαρέλι ήταν κλειστό με καπάκι.

Όταν όμως ο χειριστής του μηχανήματος που επιχειρούσε να εκριζώσει τα καλάμια πάνω από την κοίτη του ποταμού το χτύπησε χωρίς να το αντιληφθεί (καθώς δεν ήταν ορατό), τότε το καπάκι έφυγε από τη θέση του και το βαρέλι αναποδογύρισε.

Το περιστατικό αυτό τού κίνησε την περιέργεια, και όταν έφτασε κοντά για δει τι ήταν αυτό αντίκρισε το μακάβριο εύρημα. Όταν ο άνθρωπος αυτός - που είναι μέλος του συνεργείου του εργολάβου στον οποίο έχει αναθέσει η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου τον καθαρισμό του Πλατανιανού ποταμού - πλησίασε κοντά, τότε “ένιωσε” και την έντονη δυσοσμία που αναδιδόταν από το βαρέλι.

Πολλά μένει να απαντηθούν για να ξεκινήσει η έρευνα

Από την πλευρά τους οι Αρχές αναμένουν τα πρώτα στοιχεία της νεκροτομής και των υπόλοιπων εργαστηριακών εξετάσεων που θα γίνουν, ώστε να “ξετυλίξουν” το “κουβάρι” της περίεργης αυτής υπόθεσης. Με άλλα λόγια, σε πρώτη φάση θα πρέπει να προσδιοριστεί το φύλο του πτώματος, αν και με την πρώτη ματιά εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για άνδρα, αλλά και ο χρόνος θανάτου, ώστε να ξεκινήσει η ενδελεχής έρευνα των Αρχών.

Πάντως, προσώρας όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά, με επικρατέστερο φυσικά την εγκληματική ενέργεια, την ίδια στιγμή που τους τελευταίους μήνες - λένε οι πληροφορίες - δεν υπάρχει κάποια ανεξιχνίαστη εξαφάνιση ατόμου στο Ρέθυμνο.

(Η κεντρική φωτογραφία είναι από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα σε πλαστικό βαρέλι το οποίο ήταν κρυμμένο στους καλαμιώνες της κοίτης του ποταμού, που κάθε χρόνο καθαρίζεται στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια Κρήτης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News