Rapid test στο Ρέθυμνο - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα - Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινάει ο δήμος

Κρήτη
Rapid test στο Ρέθυμνο - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα - Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινάει ο δήμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

30 θετικά rapid test από τα 444 που έγιναν στο Ρέθυμνο

Την ανησυχία των ειδικών έχει προκαλέσει η έξαρση της νόσου στο νησί μας, με τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα των τελευταίων 24 ωρών που εντοπίζονται στην Κρήτη να φτάνουν τα 334.

Από τα 334 νέα κρούσματα, τα 94 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ σημειώνεται πως από το σταθερό σημείο διενέργειας rapid tests του ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα από τον Δημοτικό Κήπο, διενεργήθηκαν 444 τεστ, εκ των οποίων τα 30 ήταν θετικά.

Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινάει ο δήμος

Με στόχο την ασφαλή, έγκυρη επιστημονική ενημέρωση των πολιτών του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα όσων διαμένουν σε Οικισμούς του δήμου, ο δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική Υπηρεσία του, ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού καθώς και ιατροί του νοσοκομείου, συμπράττουν για το κρίσιμο θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εθελοντική και με αμιγώς κοινωνικό προσανατολισμό, η οποία, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δρ Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, υποστηρίζεται από τους καθ' ύλην ειδικούς για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα και απειλεί εδώ και δύο χρόνια τη δημόσια υγεία, τη συνοχή της κάθε κοινωνίας, την οικονομία, τη μελλοντική της προοπτική.

Κλιμάκια επιστημόνων και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19 και τις μεταλλάξεις του και θα συζητάνε μαζί τους για τον εμβολιασμό και τους πιθανούς προβληματισμούς τους, ενώ θα απαντάνε στα ερωτήματα τους λύνοντας τυχόν απορίες τους.

Πρώτος σταθμός του κλιμακίου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα είναι η πλατεία Προφήτη Ηλία, στην Επισκοπή, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στις 8.30 το βράδυ.

Όπως επισημαίνει η κα Γκίκα: «Ελπίζουμε οι συμπολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα έγκυρης ενημέρωσης που τους παρέχεται από εξειδικευμένους γιατρούς, και του τοπικού συμβουλίου Επισκοπής, προς όφελος δικό τους και του τόπου μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News