ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου: Συνεχίζει την παρακολούθηση της ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2 στα αστικά λύματα

Ρέθυμνο
ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου: Συνεχίζει την παρακολούθηση της ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2 στα αστικά λύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό να αποτυπωθεί η διακύμανση του ιού

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες στις 15/07/2021 στα λύματα τριών Μονάδων βιολογικού καθαρισμού του Δήμου μας για την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού, εφαρμόζοντας την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Αριθμ. Πρωτ. Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 30638, 15/5/2020), για την ανάλυση των λυμάτων, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα περιοχές, στις οποίες ο κορωνοϊός έχει εξάπλωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν σε ανεπεξέργαστα λύματα έδειξαν τα παρακάτω:

Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Περάματος που επεξεργάζονται τα λύματα των Τ.Κ. Περάματος, Αγγελιανών, Αλφάς, Μαργαριτών, Χουμερίου, Αγ. Μάμα ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού. Παρατηρείται μικρή μείωση του ιϊκού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα κατά 12%, σε σχέση με την προηγούμενη δειγματοληψία του Μαΐου και η συγκέντρωσή του εκτιμάται σε μέτρια επίπεδα.

Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Μπαλί στην παρούσα δειγματοληψία του Ιουλίου προσδιορίστηκε αυξημένη κατά πολύ συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού, σε σχέση με την προηγούμενη δειγματοληψία του Μαΐου (κατ’ εκτίμηση 2,5 φορές υψηλότερη).

Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Πανόρμου που επεξεργάζονται τα λύματα των Τ.Κ. Ρουμελή, Σκεπαστής, Αχλαδέ, Πανόρμου στην παρούσα δειγματοληψία ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού στα λύματα σε μέτρια συγκέντρωση, ενώ δεν είχε ανιχνευτεί το Μάιο.

Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων απαιτείται αυξημένη προσοχή, και αυστηρή τήρηση των κανόνων, αφού στα  λύματα και των τριών μονάδων βιολογικού καθαρισμού Περάματος Μπαλί και Πανόρμου ανιχνεύεται γενετικό υλικό του ιού SARS-COV-2 και μάλιστα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους βιολογικούς Μπαλί και Πανόρμου.

Η ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News