Ρέθυμνο & Μύκονος στην πρώτη θέση της διασποράς στη χώρα - Στην 8η θέση το Ηράκλειο

Κρήτη
Ρέθυμνο & Μύκονος στην πρώτη θέση της διασποράς στη χώρα - Στην 8η θέση το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι αλλάζει στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

Ρέθυμνο και Μύκονος είναι οι δύο περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη θετικότητα και διασπορά με βάση τα ενεργά κρούσματα που έβαλαν στο μικροσκόπιο οι ειδικοί.

Μάλιστα οι δύο αυτές περιοχές, που βρίσκονται μία «ανάσα» από το «κόκκινο», χαρακτηρίζονται πλέον από τους ειδικούς, ως «πορτοκαλί» με αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 615 ενεργά κρούσματα, με βάση τα νέα δεδομένα στον Επιδημιολογικό Χάρτη, φαίνεται ότι το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο παραμένουν στο «πορτοκαλί», μάλιστα το Ηράκλειο με 797 ενεργά κρούσματα βρίσκεται στην 8η θέση σε επίπεδο χώρας, ενώ στο «κίτρινο» παραμένουν τα Χανιά, με 312 ενεργά κρούσματα.

Τέλος από το «πράσινο» στο «κίτρινο» φαίνεται να ανεβαίνει η Περιφερειακή Ενότητα του Λασιθίου με 120 ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει εισήγηση για δύο self test την εβδομάδα σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που εργάζονται στον Τουρισμό και την Εστίαση, με έξοδα του εργοδότη, ενώ δεν αποκλείεται αυτό το μέτρο να επεκταθεί στον ιδιωτικό τομέα σε δέκα ημέρες.

Όσον αφορά τις κατασκηνώσεις, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι εισέρχονται σε αυτές με αρνητικό rapid test και με rapid test για τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, αλλά και αναγκαίο αρνητικό rapid test, μετά την αποχώρηση από την κατασκήνωση.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News