Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ικανοποίηση για την καταδίκη –Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τις πληγές μας»

Κρήτη
Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ικανοποίηση για την καταδίκη –Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τις πληγές μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη στην ΚΡΗΤΗ TV μετά που έπεσε η αυλαία δικαστικά της υπόθεση

Για 6,5 ολόκληρα χρόνια βίωναν το ίδιο μαρτύριο, χωρίς να μπορούν καν να θρηνήσουν απομονωμένοι για το χαμό του παιδιού τους. Ανεβοκατέβαιναν στα Γιάννενα, βρίσκονταν ενώπιων των δικαστών, έβλεπαν κάποιες φορές κατά πρόσωπο τους ανθρώπους που χλεύαζαν το παιδί τους και ήταν αναγκασμένοι να ακούνε ξανά και ξανά τα βασανιστήρια που βίωσε ο Βαγγέλης τους από την «παρέα» των οκτώ κρητικών που φοιτούσαν στην Γαλακτομική σχολή Ιωαννίνων.

Ο Ανδρέας και η Μαρία Γιακουμάκη όταν «έπεσε» δικαστικά η «αυλαία» της υπόθεσης, ξέσπασαν.

Ικανοποιήθηκαν για την καταδίκη των «8» από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, παρά το ότι αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τις πληγές που άνοιξε ο θάνατος του παιδιού τους, όπως λέει χαρακτηριστικά στην ΚΡΗΤΗ TV ο δικηγόρος της οικογένειας από τα Γιάννενα, Δημήτρης Μπούκας.

Οι κατηγορούμενοι -στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για τους πέντε ενήλικους και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας για τους τρεις ανήλικους, πιθανότατα να προσφύγουν στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χαροκαμένη οικογένεια από το Σελί Ρεθύμνου.

 «Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά είναι αυτό που θα μας κρατήσει όρθιους, παρότι ο πόνος δεν φεύγει ποτέ», έλεγαν και ξανάλεγαν όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή, που εύχονται να μην βρεθεί ποτέ άλλη οικογένεια στην θέση τους.

Επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους τους γονείς, συνιστά κυρίως από την θέση του γονέα και ο ίδιος ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ώστε τα παιδιά τους, όπως λέει  να μην είναι ούτε θύματα, αλλά ούτε θήτες περιστατικών bullying.

Το θρίλερ με τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε εντελώς ξαφνικά από το δωμάτιό του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής χωρίς να πάρει τίποτα μαζί του.

Για 35 ολόκληρες ημέρες τα ίχνη του χάνονται και οι έρευνες είναι χωρίς αποτέλεσμα, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να λένε τότε πως είναι σα να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Τελικά στις 15 Μαρτίου 2015 εντοπίστηκε νεκρός κοντά στις εγκαταστάσεις της γαλακτοκομικής σχολής, από την οποία ήθελε τόσο πολύ να αποφοιτήσει.

Φωτογραφία : intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News