Ρέθυμνο

Επαναλειτουργία Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο: «Θα διασυνδεθεί πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό»

«Θα διασυνδεθεί πρωτογενής τομέας με τον τουρισμού»

Ως μία ιστορική ημέρα για το μέλλον της πρώην επαρχίας Αμαρίου, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή, καθώς «μπήκαν» επιτέλους οι υπογραφές για την «αναγέννηση» της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο.

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπεγράφη -μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών- η σύμβαση για την δημιουργία του εμβληματικού έργου του πρότυπου Μεσογειακού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας στην Κρήτη, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η γενετική βελτίωση του σφακιανού προβάτου, που είναι μοναδικό στο νησί.

Ένας ακόμα και μάλιστα ο βασικότερος κρίκος στην αλυσίδα της εκπαίδευσης και της έρευνας για το νομό Ρεθύμνου και την χώρα προστέθηκε από χθες με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την επαναλειτουργία και αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου και τον Παντελή Μουρτζανό και αφορά στην δημιουργία ενός πρότυπου Μεσογειακού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές.

Στο επίκεντρο των ερευνών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» βρίσκεται ήδη η εκπαίδευση για την γενετική βελτίωση του μοναδικού σφακιανού προβάτου της Κρήτης. Για επιστήμονες και παραγωγούς αυτό αποτελεί μεγάλο ζητούμενο.

Η επίσκεψη Λιβανού στο Ρέθυμνο ολοκληρώθηκε με τις επαφές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχη των δύο αγροτικών ενώσεων του νομού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνεταιριστικών οργανώσεων, που επιχειρεί η κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια