Άγιος Υάκινθος: Μαγική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

Πολιτισμός
Άγιος Υάκινθος: Μαγική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύμνησαν σε μία μυσταγωγική βραδιά τον ορθόδοξο Άγιο του έρωτα

Σε μια μυσταγωγική βραδιά δεκάδες Ανωγειανοί και άλλοι προσκυνητές ύμνησαν στο μικρό ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του, τον ορθόδοξο Άγιο των ερωτευμένων. 

Η εορτή του Άγιου Υάκινθου, έδωσε μια διαφορετική ανάταση στους ανθρώπους που ανηφόρισαν στα «δροσερά» Ανώγεια, καθώς πέρα από το θρησκευτικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε υπό το φως λευκών κεριών και μια ξεχωριστή συναυλία με τις καλλίφωνες χορωδίες των Ανωγείων και των Σισσών.  

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στο θέατρο του Άγιου Υάκινθου και οι εικόνες που κατέγραψε και σας παρουσιάζει είναι άκρως ατμοσφαιρικές. 

Κάτω από τον έναστρο ουρανό στα δροσερά Ανώγεια, υπό το φως των λευκών κεριών, το φωνητικό σύνολο «θύραθεν», η δημοτική χορωδία Ανωγείων και η χορωδία των Σισσών, ύμνησαν σε μία μυσταγωγική βραδιά τον ορθόδοξο Άγιο του έρωτα, της αγάπης, της ανάμνησης, της προσδοκίας και των νέων. 

Ξεχωριστή ατμοσφαιρική βραδιά

Παραμονή της εορτής του Άγιου Υάκινθου και το ομώνυμο θέατρο της περιοχής, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα έξω από το χωριό σε υψόμετρο 1.260 μέτρων, «υποδέχτηκε» τους δεκάδες προσκυνητές και λάτρεις των τεχνών, όπου μετά από ένα «δύσκολο» υγειονομικά χειμώνα, έζησαν μια ξεχωριστή ατμοσφαιρική βραδιά, φωτίζοντας ο καθένας ξεχωριστά την παράσταση που δόθηκε στο όνομα του Αγίου. Ο Άγιος Υάκινθος τιμάται με ξεχωριστή ευλάβεια πάνω από 20 χρόνια στην ορεινή κωμόπολη του Μυλοποτάμου, ενώ φέτος το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου τα Υακίνθεια θα γίνουν μέσα στα Ανώγεια. 

Ο εσπερινός τελέστηκε στο μικρό ναό που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του και χτισμένος με ξερολιθιά σε μορφή μιτάτου και ο οποίος «πλημμύρισε» από τους ψαλμούς του Ανωγειανού καλλιτέχνη Βασίλη Δραμουντάνη.  

Ο Άγιος μάρτυρας Υάκινθος που η λατρεία του ξεκίνησε από τα Ανώγεια βρήκε μαρτυρικό θάνατο σε ηλικία 19 ετών όταν μετά από βασανιστήρια που υπέστη επειδή δεν απαρνείτο τον Χριστό, ο αυτοκράτορας Τραϊανός τον θανάτωσε καρφώνοντας στο στήθος του μία τρίαινα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News