Ρέθυμνο: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για τον ΒΟΑΚ - Συνάντηση του Γ. Κεφαλογιάννη με τους ξενοδόχους

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για τον ΒΟΑΚ - Συνάντηση του Γ. Κεφαλογιάννη με τους ξενοδόχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το μεγάλο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης είναι σε πλήρη εξέλιξη

Συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ, αλλά και μια συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, σε σχέση και με την πορεία των εμβολιασμών, είχαν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το μεγάλο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης είναι σε πλήρη εξέλιξη και όπως τόνισε, «προχωράμε με συνέπεια τη δέσμευση μας απέναντι σε όλους τους Κρητικούς». Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τα μέλη του συλλόγου τις παραμέτρους του έργου που επηρεάζουν την τουριστική δραστηριότητα και τυχόν βελτιώσεις. «Ωστόσο, το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα από τη διαδικασία έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην ουσία ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση. 'Αρα, για τους επόμενους έξι με επτά μήνες όλοι οι φορείς της Κρήτης, οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται ή και θίγονται από την χάραξη του δρόμου, θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους, να τις εξετάσει ο τεχνικός σύμβουλος του έργου και από κει και πέρα μόλις ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις να ξεκινήσουμε την προκήρυξη του έργου, που η Κρήτη και το Ρέθυμνο έχει ανάγκη όσο ποτέ» είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέδειξε τα χαρακτηριστικά του νέου ΒΟΑΚ με ιδιαίτερη αναφορά στην άμεση και ασφαλή σύνδεση με το νέο αεροδρόμιο, στο Καστέλι Ηρακλείου και κυρίως για τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο Χανίων, κάτι το οποίο, «αποτέλεσε και προσωπική μου δέσμευση, καθώς ενσωματώνει σημαντικές παραμέτρους σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης για ολόκληρο το νομό Ρεθύμνου».

Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου κατέθεσαν στον κ. Κεφαλογιάννη τους προβληματισμούς τους, τονίζοντας πως το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί μια διαχρονική διεκδίκηση για την Κρήτη, τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την ανάπτυξη, αλλά και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών. «Είμαστε θετικοί και υπέρμαχοι σε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται για την επιτάχυνση της υλοποίησης του ΒΟΑΚ. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, να αναδείξουμε τους προβληματισμούς μας και τις σκέψεις μας για πτυχές του έργου που κατά την άποψη μας θα επηρεάσουν την τουριστική δραστηριότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας», ανέφεραν, ευχαριστώντας παράλληλα τον υφυπουργό για την άμεση, όπως είπαν, ανταπόκριση, για τις δυνατότητες παρέμβασης σε επίπεδο διαβούλευσης, καθώς και την ανάγκη βελτιώσεων στις περιοχές με ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα, προκειμένου το έργο να επιτελέσει ουσιαστικά την αναπτυξιακή του στόχευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News