«Καμπανάκι» των τουριστικών φορέων για τον εμβολιασμό των πολιτών στο Ρέθυμνο

Κρήτη
«Καμπανάκι» των τουριστικών φορέων για τον εμβολιασμό των πολιτών στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φρενάροντας» με τον τρόπο αυτό την εξάπλωση της πανδημίας

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις που απευθύνουν στους πολίτες του Ρεθύμνου οι «άνθρωποι» του τουρισμού ώστε να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα του εμβολιασμού, «φρενάροντας» με τον τρόπο αυτό την εξάπλωση της πανδημίας, που -όπως λένε- θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε κάθε κλάδο της οικονομίας του τόπου.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς κάθισαν σε «στρογγυλό τραπέζι» και συμφώνησαν να ενισχύσουν την «εκστρατεία» ενημέρωσης του δήμου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με την βοήθεια και των πολιτιστικών συλλόγων, ενώ συνέστησαν στους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και στους επιχειρηματίες καλύτερο συντονισμό και αυστηρότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Κρούουν όχι μόνο «καμπανάκι» κινδύνου, αλλά διά στόματος Πέπης Μπιρλιράκη απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση στους πολίτες του Ρεθύμνου να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα έχοντας στο μυαλό τους δύο βασικά πράγματα. Πρωτίστως την υγεία τους και αμέσως μετά την οικονομία του τόπου τους που κατά κύριο λόγο βασίζεται στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εισοδήματος για χιλιάδες Ρεθυμνιώτες. 

Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάθισαν σε στρογγυλό τραπέζι για να συζητήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Ρεθυμνιωτών που ξεκινά ο δήμος για να «χτιστεί» το δυνατόν συντομότερα το τείχος της ανοσίας στο νομό.

 Το γεγονός ότι ο νομός Ρεθύμνου βρίσκεται εδώ και μήνες στην τελευταία θέση σε παγκρήτιο επίπεδο σε ποσοστά εμβολιασμού, δεν αφήνει αμέτοχους τους θεσμικούς φορείς, οι οποίοι «εκμεταλλευόμενοι» ακόμα και τα social media, βάζουν «στο παιχνίδι» και τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, ώστε από κοινού να επικοινωνήσουν τα οφέλη του εμβολισμού κατά του κορωνοιού.   

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ιούνιος ήταν τελικά ένας μήνας «χαμένος» για τον τουρισμό, ενώ ο Ιούλιος είναι εξαιρετικά επίφοβος. 

Σε γενικές γραμμές η έκκληση του δήμου ακόμα και προς τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τους επιχειρηματίες του τουρισμού είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και αυστηρότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων ώστε να διαφυλαχθεί η περυσινή καλή «ταυτότητα» του νομού και της Κρήτης, ως «πράσινος» προορισμός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News