Βασίλης Κικίλιας: Τι είπε για τα κρούσματα στην Κρήτη

Ρέθυμνο
Βασίλης Κικίλιας: Τι είπε για τα κρούσματα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση στους Ρεθυμνιώτες για να εμβολιασμό - "Σας μιλώ ανθρώπινα και ζητώ να επικρατήσει η λογική"

Η «επιχείρηση πειθούς» των αναποφάσιστων και διστακτικών πολιτών του Ρεθύμνου ως προς τον εμβολιασμό τους συνεχίστηκε και την Πέμπτη δια στόματος του υπουργού Υγείας, ο οποίος κατά την επίσκεψή του το πρωί στο Ρέθυμνο ζήτησε από τους κατοίκους του νομού να επικρατήσει η κοινή λογική και να σπεύσουν να εμβολιαστούν.  

Ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «Ελευθερία» και στην «ασπίδα» προστασίας που παρέχει στους πολίτες, ενώ ο υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος στους συντοπίτες του τόνισε πως είναι πλέον καθαρά στο χέρι τους να αποτρέψουν ενδεχόμενα νέα περιοριστικά μέτρα.  

Συγκεκριμένα την ανάγκη και οι πολίτες του Ρεθύμνου να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να αξιοποιήσουν το μοναδικό όπλο που παρέχει αυτή την ώρα η επιστήμη έναντι του covid-19, εξέφρασε το πρωί από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ο υπουργός Υγείας.  

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία» μίλησε για το πρόγραμμα των εμβολιασμών που θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της ενδοχώρας από τις κινητές μονάδες υγείας, καλώντας τους αυτή την φορά να ανταποκριθούν, αναλογιζόμενοι πρωτίστως τα οφέλη για την υγείας τους. Και αυτό με το σκεπτικό ότι ο νομός Ρεθύμνου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά σε ποσοστά εμβολιασμών.  

Για την Κρήτη

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Οι εισαγωγές έχουν μειωθεί στα νοσοκομεία της Κρήτης και στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ και διαπιστώνουμε ότι η νόσος μειώνεται. Από την άλλη, πράγματι, λόγω της αύξησης της κινητικότητας των νέων, λόγω του καλοκαιριού, έχουμε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κρούσματα. Το γνωρίζαμε, διότι έχει να κάνει με τις διακοπές των νέων, όπως συνέβαινε και πέρυσι το καλοκαίρι. Το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό προσέχουμε… φοράμε μάσκες εκεί που υπάρχει συνωστισμός αυξάνουμε το ποσοστό των εμβολιασμών δημιουργούμε προϋποθέσεις για την προστασία της κοινωνίας». Αυτός είναι ο στόχος τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι ως υπουργείο και κυβέρνηση «…δεν ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κλειστούν μέσα στα σπίτια τους αυτό δεν γίνεται. Εμείς προτείνουμε με το όπλο που έδωσε η επιστήμη τον εμβολιασμό να έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την κοινωνία τους πολίτες ακόμα και αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπάρχουν ορεινές περιοχές και χωριά στην Κρήτη κοινότητες σε απομακρυσμένες περιοχές που ενδεχομένως κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν εμβολιαστούν εδώ είμαστε λοιπόν».

Σε αυτή την φάση των εμβολιασμών καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα πρέπει να συντάξει έγκαιρα τις λίστες με τα ονόματα των πολιτών κάθε κοινότητας που επιθυμούν να εμβολιαστούν, με το εμβόλιο της αρεσκείας τους.  

Ωστόσο, η «επιχείρηση πειθούς» των αναποφάσιστων πολιτών συνεχίζεται και από τους αυτοδιοικητικούς της Κρήτης, οι εστιάζουν σε μία και μόνο φράση. «Εμβόλιο, εμβόλιο, εμβόλιο». 

κεντρική φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News