Ταξίδι στο παρελθόν με την έκθεση του σχολικού Μουσείου για το 1821

Κρήτη
Ταξίδι στο παρελθόν με την έκθεση του σχολικού Μουσείου για το 1821

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η πρώτη από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση -που ταξιδεύει τους επισκέπτες στο παρελθόν- αποκαλύπτοντας πως ήταν ο επετειακός διάκοσμος των σχολικών αιθουσών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του 1821, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της στο «σπίτι του πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

Η έκθεση του σχολικού μουσείου της Αμνάτου, είναι ουσιαστικά η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι ο δήμος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την εθνική μας επανάσταση.

Μνήμες από μια άλλη εποχή την οποία πολλοί έζησαν και κάποιοι άλλοι γνωρίζουν μέσα από τις αφηγήσεις των μεγαλυτέρων, ξυπνούν στην έκθεση που διοργανώνει στο σπίτι του πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου το σχολικό μουσείο του δήμου στην Αμνάτο, με θέμα «το ελληνικό σχολείο και το 1821».

Η έκθεση άνοιξε για τις πύλες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ενώ οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν την ιστορία των σχολικών εορτών και τον επετειακό διάκοσμο των παλαιών σχολείων.

Όσοι περνούν το κατώφλι της έκθεσης βιώνουν την ατμόσφαιρα των παλιότερων εθνικών εορτών, σε μια εποχή που η εικόνα ήταν περιορισμένη και οι φωτογραφίες στους τείχους των ηρώων του 1821, αποτελούσαν από μόνες τους εθνικά αφηγήματα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου, ενώ είναι επισκέψιμη από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News