Επιχείρηση μετά την κατάρρευση τμήματος φουγάρου στο Ρέθυμνο: Αφαιρέθηκαν τα διαβρωμένα πελέκια

Ρέθυμνο
Επιχείρηση μετά την κατάρρευση τμήματος φουγάρου στο Ρέθυμνο: Αφαιρέθηκαν τα διαβρωμένα πελέκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κουμπέ από την πτώση μέρους του ύψους 33 μέτρων φουγάρου

Είναι η στιγμή που τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Ρεθύμνου προχωρούν στην ελεγχόμενη κατεδάφιση του πάνω τμήματος του βιομηχανικού φουγάρου στον Κουμπέ, ύψους 33 μέτρων. Στο ερασιτεχνικό βίντεο που παρουσιάζει η ΚΡΗΤΗ ΤV, φαίνεται ξεκάθαρα η επικινδυνότητα της επιχείρησης, που όμως ολοκληρώθηκε χωρίς νέα απρόοπτα. 

Η κατάρρευση δίχως συγκεκριμένο λόγο και αιτία ενός τμήματος του φουγάρου δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής το μεσημέρι του Σαββάτου, σήμανε συναγερμό σε δήμο, Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η ευρύτερη περιοχή του Κουμπέ αποκλείστηκε καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος νέας κατάρρευσης, όπως επίσης διακόπηκε μέχρι αργά το βράδυ και η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σταμαθιουδάκη. 

Οι μηχανικοί του δήμου, παρότι δεν είχαν αρμοδιότητα -αφού το φουγάρο ανήκει το μισό στην ένωση Ρεθύμνου και το άλλο μισό στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου- μελέτησαν με προσοχή την κατάσταση του διατηρητέου μνημείου -που είναι ετοιμόρροπο- και έτσι έκριναν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα σε ελεγχόμενη κατεδάφιση του διαβρωμένου τμήματος πριν συμβούν τα χειρότερα. Τα επόμενα 24ωρα πάντως θα εκδοθεί πρωτόκολλο ετοιμορροπίας από την Πολεοδομία, ενώ προγραμματίζονται και άλλες προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Το εν λόγω περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο τα διάσπαρτα ετοιμόρροπα κτίρια Ρεθύμνου, για τα οποία θα γίνουν νέοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ανάμεσά τους είναι και το βιομηχανικό φουγάρο στην «ΒΙΟ», το οποίο όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Ο δήμος πάντως καλεί τους δημότες να ενημερώνουν άμεσα τις τεχνικές υπηρεσίες όταν εντοπίζουν κτίρια, που κρύβουν παγίδες θανάτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News