Ρέθυμνο: Ζητούν τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ζητούν τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρεται στο έγγραφο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Μετά από πρόσκλησή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερωτική συνάντηση με θέμα : «Η πορεία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού – Covid – 19» με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων στην εμβολιαστική διαδικασία.

Με έγγραφό της προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών  η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα μεταφέρει όλους τους παραπάνω προβληματισμούς ζητώντας τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Κρήτης, που θα απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Λάμπρος Βαμβακάς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Ελευθέριος Μαρκάκης,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Στεφανάκης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου , κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης , ο Συντονιστής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Πρόεδρος ΣΥΓΕΝΙΑΡ, κ. Κωνσταντίνος Χλίβερος , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΡ, κα Μαρία Καββάλου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, Αμαρίου, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, Μυλοποτάμου, Μιχαήλ Σωπασής, Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Χαραλαμπάκης και Ανωγείων, κ. Εμμανουήλ Κοντογιάννης.

Καρά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προβληματισμοί για τα ποσοστά εμβολιασμών του πληθυσμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία της διαδικασίας του εμβολιασμού ώστε να διερευνηθούν παρεμβάσεις με στόχο την επίσπευση και βελτίωση της διαδικασίας.

Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Κρήτη κυμαίνεται  κάτω του μέσου όρου  σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας ενώ σε ό,τι αφορά το Νομό Ρεθύμνου, παρουσιάζει  το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών σε επίπεδο Κρήτης. Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης και του επικοινωνιακού χειρισμού του θέματος, οι πολίτες δείχνουν δύσπιστοι ως προς τον εμβολιασμό, ενώ το πρόβλημα αυτό επιτείνεται και από το γεγονός  ότι στο Νομό Ρεθύμνου υπάρχει ανισότητα στην πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα εμβόλια, καθώς στα  Κέντρα Υγείας Ρεθύμνου, Σπηλίου και Αγίας Φωτεινής γίνονται εμβολιασμοί με Astra Zeneca, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου  στο ΤΟ.Μ.Υ. και στο Κέντρο Υγείας Περάματος Pfizer και το μονοδοσικό της Johnson μόνο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Επίσης προγραμματίζεται καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό  στα τοπικά ΜΜΕ ενώ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα ξεκινήσει ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για τον εμβολιασμό και καταγραφή όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ΄οίκον.

(Φωτογραφία Αρχείου: pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News