«Ραβασάκια» με καθυστέρηση… 5 χρόνων για παρκάρισμα

Κρήτη
«Ραβασάκια» με καθυστέρηση… 5 χρόνων για παρκάρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες οδηγούς στο Ρέθυμνο

Χιλιάδες είναι οι οδηγοί οχημάτων στο Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ακόμα και του εξωτερικού που το τελευταίο διάστημα παρέλαβαν το δικό τους «ραβασάκι» από τον δήμο, με το οποίο καλούνται να πληρώσουν για την χρήση που έκαναν προηγούμενα χρόνια στο  πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, τότε δηλαδή που η λειτουργία του ανήκε στον δήμο και όχι σε ιδιώτη. 

Πρόκειται για οδηγούς που εισήλθαν στο πάρκινγκ όσο ήταν ανοικτό -δηλαδή μέχρι τις 11 το βράδυ- και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, επειδή το πάρκινγκ είχε κλείσει

Το διάστημα που αφορούν οι περίπου 35 χιλιάδες βεβαιώσεις είναι από το 2014 έως και το 2017 και μεταφράζεται σε 92 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στα ταμεία του δήμου οι ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 1,50 έως και 9,80 ευρώ.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, τα ποσά αυτά δεν έχουν διαγραφεί και παρά το ότι στέλνονται με καθυστέρηση περίπου πέντε ετών, οι αποδέκτες των βεβαιώσεων θα πρέπει να διευθετήσουν την οικονομική τους υποχρέωση. 

Ηλεκτρονικά οι ενστάσεις

Σε περίπτωση όμως που κάποιοι πολίτες αμφισβητούν το εν λόγω ραβασάκι, θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους ώστε εξεταστούν από την υπηρεσία, ενώ το σίγουρο είναι ότι τα ποσά αυτά δεν πρόκειται να βεβαιωθούν στην εφορία και να υπάρξει δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, το μεγάλο «αγκάθι» για τον δήμο είναι τα γραφεία ενοικιαζομένων οχημάτων, όπου προκύπτει ότι είτε κλήσεις για παράνομη στάθμευση, είτε στάθμευση στο πάρκιγκ του δήμου έγιναν από τουρίστες και όχι από τους ιδιοκτήτες των γραφείων. Με έναν πρώτο υπολογισμό σ’ αυτή την περίπτωση, μιλάμε για οφειλές 4 εκατομμυρίων ευρώ με τις μισές από αυτές να βαρύνουν αλλοδαπούς επισκέπτες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News