Τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Αρχοντάκη ανήμερα των γενεθλίων του

Ρέθυμνο
Τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Αρχοντάκη ανήμερα των γενεθλίων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική πλακέτα στον γιο του

Σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά ο Γιώργος Μαρινάκης επέδωσε την τιμητική πλακέτα και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στον γιο του επί σειρά ετών δημάρχου Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, στο πλαίσιο της σεμνής τελετής που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον δημοτικό κήπο της πόλης. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης -καθώς επρόκειτο για την γενέθλια ημέρα του τέως δημάρχου Ρεθύμνου- είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Γιώργου Μαρινάκη και του ίδιου του Δημήτρη Αρχοντάκη λίγες ημέρες πριν από το ατύχημα που κόστισε την ζωή στον τέως δήμαρχο Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία εκδήλωση που σκοπό είχε να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή για την πολύχρονη και ανεκτίμητη προσφορά του εκλιπόντος στην ανάπτυξη και την ευημερία του Ρεθύμνου.

Στην διάρκεια της βραδιάς άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο μίλησαν για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο Δημήτρης Αρχοντάκης στα 27 χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι του μητροπολιτικού δήμου, με γνώμονα πάντα το τρίπτυχο πολιτισμός, περιβάλλον, τουρισμός. Η διάσωση του ιστορικού κέντρου, η ίδρυση του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς και το μεγάλο έργο που γλίτωσε την πόλη από τις πλημμύρες ήταν μερικά μόνο από τα επιτεύγματά του. 

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης που καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του εργαζόταν σχεδόν νυχθημέρων για να μετατρέψει το «παντέρμο Ρέθεμνος» σε μια ευρωπαϊκή πόλη, φρόντιζε να είναι πάντα παρών στην οικογένεια του, όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΚΡΗΤΗ TV ο γιός του, Ζαχαρίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News