ΒΟΑΚ: «Φωτιές» άναψε στο ανατολικό Ρέθυμνο η νέα χάραξη

Κρήτη
ΒΟΑΚ: «Φωτιές» άναψε στο ανατολικό Ρέθυμνο η νέα χάραξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός από τον Πλατανιά έως την Σκαλέτα για τα σχέδια που διέρρευσαν

Σωρεία αντιδράσεων προκαλούν στο Ρέθυμνο οι πληροφορίες που διέρρευσαν τελευταία από μελετητικά γραφεία για το σημείο που επιχειρείται η νέα χάραξη του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης στα ανατολικά του μητροπολιτικού δήμου.  

Κάτοικοι των περιοχών από τον Πλατανιά έως την Σκαλέτα -που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV- καταθέτουν τις αντιρρήσεις τους ως προς το γιγαντιαίο έργο που σχεδιάζεται καθώς -όπως λένε- εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία τους, τότε ο νέος ΒΟΑΚ θα βάλει «ταφόπλακα» στην ήδη ανεπτυγμένη βόρεια τουριστική ζώνη του δήμου, η οποία θα «κοπεί στα δύο». 

Ωστόσο οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου δηλώνουν πως δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ, με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κρήτη. 

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν στο Ρέθυμνο οι πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με τη νέα χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, καθώς αντιδρούν κάτοικοι των ανατολικών κυρίως περιοχών στις οποίες εκτείνεται η τουριστική ζώνη του βόρειου τμήματος του νομού. 

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο της νέας χάραξης από πλευράς υπουργείου ώστε να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση, εντούτοις από τον Πλατανιά έως την Σκαλέτα οι κάτοικοι εκφράζουν μέσω της ΚΡΗΤΗ TV έντονο προβληματισμό και αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί το μεγάλο αυτό έργο που θα αλλάξει την όψη του νησιού.  

Οι κάτοικοι επικαλούμενοι τα στοιχεία των μηχανικών που χαρτογραφούν τις περιοχές, υποστηρίζουν ότι η νέα χάραξη σχεδιάζεται νοτιότερα του υφιστάμενου δρόμου, με συνέπεια αρκετές περιοχές να «κοπούν» στα δύο και να χαθούν από καλλιεργήσιμες εκτάσεις έως επιχειρήσεις και κατοικίες, βάζοντας όπως λένε, ταφόπλακα σε μία ήδη ανεπτυγμένη περιοχή.  

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου από την άλλη μιλούν για την αναγκαιότητα του έργου, που αναπόφευκτα θα συνοδευτεί και από απαλλοτριώσεις, ενώ ζητούν την καλύτερη τεχνικά λύση, χωρίς να εκτοξευθεί ο προϋπολογισμός κατασκευής στα ύψη.  

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές ανακοινώσεις για το νέο ΒΟΑΚ αναμένονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κρήτη στα τέλη του μήνα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News