Ρέθυμνο

«Πράσινο φως» από τον Στέλιο Πέτσα για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων

Ανακοινώθηκε η ένταξη του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Την ένταξη ενός εμβληματικού έργου που θα αλλάξει χωρίς να αλλοιώσει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Τρίτσης» ανακοίνωσε το μεσημέρι από το Ρέθυμνο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο λόγος για το υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή των Τεσσάρων Μαρτύρων και για το θεματικό πάρκο που θα διαμορφωθεί υπέργεια, προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκ. ευρώ. 

Βάσει μελέτης θα γίνει πλήρης υπογειοποίηση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων σε 2 ορόφους 400 συνολικά θέσεων, ενώ ο ελεύθερος χώρος στην οροφή θα διαμορφωθεί στο μεγαλύτερό του τμήμα σε θεματικό πάρκο με ελεύθερη πρόσβαση, σχετικό με την ιστορία του χώρου και της πόλης. 

Νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το κτίριο της φιλαρμονικής το οποίο επίσης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του, όπως επίσης και το 16ο δημοτικό της πόλης, ενώ στην σύσκεψη που προηγήθηκε με τους υπόλοιπους δημάρχους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα «Τρίτσης» καλώντας τους δημάρχους να την αξιοποιήσουν, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της απένταξης έργων. 

Επόμενος σταθμός του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στην Κρήτη, είναι αύριο τα Χανιά. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια