«Παρέλυσαν» σήμερα οι λαϊκές σε Ρέθυμνο και Χανιά – Στους δρόμους οι παραγωγοί

Χανιά
«Παρέλυσαν» σήμερα οι λαϊκές σε Ρέθυμνο και Χανιά – Στους δρόμους οι παραγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικό «παρών» στους δρόμους έδωσαν σήμερα και στην δυτική Κρήτη οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών,

«Παρέλυσαν» σήμερα οι λαϊκές αγορές και στην δυτική Κρήτη με τους παραγωγούς σε Χανιά και Ρέθυμνο να προχωρούν σε μηχανοκίνητες πορείες στους κεντρικούς δρόμους των δύο μεγάλων πόλεων, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της πανελλαδικής ομοσπονδίας συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους παραγωγούς είναι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές, βάσει του οποίου θα δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα σε εταιρείες να εισέλθουν στις λαϊκές αγορές, ενώ πρόβλημα θα υπάρξει και με τις άδειες των παραγωγών, όπως οι ίδιοι ανέφεραν χαρακτηριστικά στον δήμαρχο Ρεθύμνου.

Οι παραγωγοί μιλούν για διωγμό και εξοργισμένοι βλέπουν να μπαίνει όπως λένε, ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα. Επίσης το παράλογο, όπως χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα πρέπει να παρθεί άμεσα πίσω, σημειώνοντας πως εάν διαλύσουν οι λαϊκές αγορές, τότε θα την πληρώσουν οι ίδιοι οι καταναλωτές.

Η μηχανοκίνητη πορεία των παραγωγών στα Χανιά ξεκίνησε από τον κόμβο Μουρνιών και κατέληξε στην αντιπεριφέρεια, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον Νίκο Καλογερή, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Ρέθυμνο, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στην Μαίρη Λιονή.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News