Ρέθυμνο

Αν. Ξανθός: «Η ιστορία με τα self tests είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας»

«Σε αυτή τη φάση και υπάρχει κι ένα διαχειριστικό μπάχαλο»

«Είμαστε σήμερα εδώ μαζί με τους ανθρώπους που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς ουσιαστική στήριξη, να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για καλύτερη δημόσια περίθαλψη», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο «'Αγιος Σάββας».

«Είμαστε σήμερα εδώ, επίσης, για να συμπαρασταθούμε σε ένα συνάδελφο, επικουρικό γιατρό, ο οποίος απροσχημάτιστα απολύθηκε πριν από λίγες μέρες, δεν ανανεώθηκε η θητεία του, ενώ είναι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και καλύπτεται από το συνδικαλιστικό νόμο», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως «είναι προφανές ότι αυτό έγινε για λόγους πολιτικού ρεβανσισμού και εκδικητικότητας».

«Θεωρώ ότι είναι σε εξέλιξη μία υγειονομική τραγωδία στη χώρα αυτές τις μέρες. Είναι σε λειτουργικό blackout όλα τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο, υπάρχουν δυστυχώς αποτρέψιμοι θάνατοι οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αξιοπρεπώς και αξιόπιστα ούτε τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, αλλά ούτε και την υπόλοιπη νοσηρότητα του πληθυσμού”, υπογράμμισε ο Α. Ξανθός, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση σε αυτή τη φάση, από το να υπάρξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις και δομές της χώρας, θα επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα ενσωματώσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το προσωπικό τους στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Συνεχίζοντας, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την ανάγκη αυτές τις μέρες να δοθεί μεγάλη έμφαση στον έλεγχο διασποράς του ιού στην κοινότητα, στο γενικό πληθυσμό με αναβαθμισμένη υγειονομική επιτήρηση, εκτεταμένο testing, καλή ιχνηλάτηση μέσα από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας, και όχι μεταθέτοντας την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας και για την πρόληψη της διασποράς στον πολίτη και στην αυτοεξέτασή του.

 «Η ιστορία με τα selftest είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας σε αυτή τη φάση και υπάρχει κι ένα διαχειριστικό μπάχαλο, διότι δεν έχει προετοιμαστεί ούτε το σύστημα των φαρμακείων. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατανόηση στην ενημέρωση και στην διαχείριση αυτής της νέας υποτιθέμενης στρατηγικής της κυβέρνησης, που νομίζουμε ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας, κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια