Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής στα Χανιά για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ρέθυμνο
Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής στα Χανιά για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από μαθητές και δήμο για την «αόρατη αναπηρία»

«Ήρωες της καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού». Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής των μικρών και μεγάλων μαθητών στα Χανιά που τα έργα τους κοσμούν την είσοδο του δημαρχείου της πόλης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το πρωί με αφορμή την 2α Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα αυτισμού.

Περίπου 550 μικροί δημότες των Χανίων με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων τους δημιούργησαν την ξεχωριστή αυτή πινελιά, που φωτίζει τον χώρο και στέλνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα για την «αόρατη αναπηρία» που πρέπει να γίνει ορατή.

Ο δήμαρχος Χανίων μάλιστα αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα για χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής, ενός νέου ειδικού σχολείου στην περιοχή του Βλητέ.

Παράλληλα, από σήμερα και για τις επόμενες τρεις μέρες, ο φάρος στο ενετικό λιμάνι Χανίων θα φωτιστεί στα μπλε χρώματα της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού, ενώ θα πραγματοποιούνται προβολές ευαισθητοποίησης στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στην πλατεία Κατεχάκη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο δήμος Χανίων για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών για τον αυτισμό, στις 5.30 το απόγευμα της 9ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «η τέχνη στην εκπαίδευση: ρυθμός και συμπερίληψη στο σχολείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News