Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τα «πάνω - κάτω» έρχονται στο ναυαγοσωστικό έργο - Περισσότεροι ναυαγοσώστες στις παραλίες

Ζητούνται επιχορηγήσεις για την αύξηση των πύργων στις παραλίες

Νέα δεδομένα από φέτος σε ότι αφορά στο ναυαγοσωστικό έργο με στόχο την διασφάλιση των λουόμενων, βάσει των όσων υπαγορεύει το νέο προεδρικό διάταγμα για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών. Οι αλλαγές εστιάζονται στο προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές, «ανεβάζοντας» όμως το κόστος του ναυαγοσωστικού στα ύψη.

«Ό,τι γίνεται για το καλό των δημοτών το βλέπω θετικά. Όμως, λόγω της «άσχημης» χρονικής περιόδου, το βλέπω αρνητικά σε ότι αφορά το κόστος. Σε γενικές γραμμές πάντως, εκτιμώ πως η νομοθεσία έπρεπε να αλλάξει προς το καλύτερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Σε επίπεδο δήμου Ρεθύμνου και σύμφωνα με το δήμαρχο Πλατανιά, κ. Γ. Μαλανδράκη, στο neakriti, για παράδειγμα από τους 18 πύργους και τα 21 άτομα που απασχολούνταν έως πέρυσι στο ναυαγοσωστικό σε μία ακτίνα παραλίας 30 χιλιομέτρων από την Επισκοπή έως και την Σκαλέτα, φέτος θα αυξηθούν κατά περίπου 12 άτομα, αφού θα προστεθούν σκάφη, νέες θέσεις αλλά και επιπλέον επόπτες. 

 «Μέσω των αλλαγών του συγκεκριμένου διατάγματος επιδιώκεται η αναβάθμιση της ασφάλειας των λουόμενων και αυτό προϋποθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στις παραλίες μας. Για αυτό και η νομοθεσία επιβάλει να αναλαμβάνουν πλέον ναυαγοσωστικές σχολές την κάλυψη των παραλιών μας και όχι ιδιώτες».

Οι δήμαρχοι αυτό που ζητούν για να φέρουν σε πέρας την ναυαγοσωστική προστασία των παραλιών, είναι πρωτίστως επιχορηγήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια