Πενθεί η κοινωνία του Ρεθύμνου για το θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη

Ελλάδα
Πενθεί η κοινωνία του Ρεθύμνου για το θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ιδρυτής του Ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης, από ανακοπή καρδιάς, εξαιτίας επιπλοκών κορωνοϊού

Πενθεί και το Ρέθυμνο από την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα και σημαντικού στυλοβάτη του ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού.

«Συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου φίλου του Ρεθύμνου, εξαιρετικού συνεργάτη, συνοδοιπόρου και εμπνευσμένου επιχειρηματία του Ελληνικού Τουρισμού, Μπόρις Μουζενίδη, εκφράζουμε το βουβό πόνο και τη βαθιά θλίψη μας.

Ο πρόεδρος, κ. Μανώλης Τσακαλάκης και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, συμπάσχουμε και συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος της οικογενείας του.

Συμμεριζόμαστε τα συναισθήματα απώλειας των χιλιάδων συνεργατών απανταχού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη στεναχώρια των στελεχών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του.

Υπάρχουν φορές που ο λόγος αδυνατεί να περιγράψει το όραμα, την δύναμη, την εμβέλεια, το εύρος , τη συγκρότηση, την καλοσύνη, προικισμένων προσωπικοτήτων σαν τον Μπόρις Μουζενίδη.

Οραματιστής, πρωτοπόρος στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρων περιοχών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Μακεδονία, εργάστηκε σταθερά, μεθοδικά, ακάματα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του, για την επίτευξη των στόχων του και την ανάπτυξη της Ελλάδας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Ο Ελληνικός Τουρισμός οφείλει πολλά στον Μπόρις Μουζενίδη.

Αυτοδημιούργητος, με σκληρή προσωπική εργασία και δικές του πρωτοβουλίες, άνοιξε και ανέπτυξε την απαιτητική αγορά της Ρωσίας. Σεβαστός και φερέγγυος, ενέπνεε εμπιστοσύνη, έκλεινε σημαντικές συνεργασίες,  πρέσβευε με ιδιαίτερη επιτυχία τη χώρα στις διεθνείς αγορές, αφήνωντας ανεξίτηλο το στίγμα του. Η απώλεια για την  τουριστική βιομηχανία της χώρας  είναι μεγάλη, το κενό δυσαναπλήρωτο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πολυαγαπημένης πατρώας γης που θα δεχθεί τη σορό σου, αγαπημένε Μπόρις».

Επίσης το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για τον Μπόρις Μουζενίδη.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Σε μια χρονιά απωλειών, έρχεται να προστεθεί και εκείνη του Μπόρις Μουζενίδη, του ανθρώπου που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, αλλά και με τη γενικότερη ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας.

Δραστήριος και αυτοδημιούργητος, κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του και να κυριαρχήσει στην Τουριστική Επιχειρηματικότητα, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την αγαπημένη του Ελλάδα και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για προβολή της στη Ρώσικη, αλλά και τη Διεθνή Αγορά.

Εξαιρετικός συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Δήμου Ρεθύμνης στην κοινή προσπάθεια προώθησής του στους Ρώσους επισκέπτες, ο Μπόρις Μουζενίδης είχε βραβευθεί από τον Δήμο μας, στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Συνεδρίου, τον Σεπτέμβριο του 2016, για την προσφορά και το σημαντικό του έργο.     

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ρεθύμνης εκφράζουν βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του. Η δημιουργικότητα και η έμπνευσή του θα είναι πάντα μαζί μας, καθοδηγώντας μας τόσο στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές όσο και στα νέα δεδομένα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. 

Η πρόεδρος Πέπη Μπιρλιράκη και τα μέλη τής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ρεθύμνης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News