Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση μαρτύρων στην δίκη για την δολοφονία κυνηγού στο Μπαλί Ρεθύμνου

Το δικαστήριο διέκοψε το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε εκ νέου το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας ενός 49χρονου κυνηγού από το Μπαλί Μυλοποτάμου.

Το φονικό είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2019 και στο εδώλιο κάθεται ένας 47χρονος σήμερα κτηνοτρόφος, κάτοικος επίσης της ίδιας περιοχής.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο, καθώς είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ των συγγενών των δύο πλευρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να επιτραπεί η είσοδος στην δικαστική αίθουσα μόνο των συζύγων του θύματος και του κατηγορούμενου.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε και σήμερα με την κατάθεση μαρτύρων, από τους 25 συνολικά που έχουν κληθεί -είτε ως μάρτυρες κατηγορίας, είτε ως υπεράσπισης- ενώ ο σημερινός κύκλος των καταθέσεων συνεχίστηκε μέχρι και αργά το απόγευμα με τους 6 συνολικά εμπειρογνώμονες, από οπλουργούς έως και ιατροδικαστές, που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση. 

Η δίκη διακόπηκε γύρω στις 5 το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου με την απολογία του κατηγορούμενου, την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων, αλλά και την απόφαση που θα εκδώσει η έδρα.

Το χρονικό

Η τραγωδία είχε σημειωθεί τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου του 2019 στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί, όταν ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του θύματος φέρεται πως είχαν μπει μέσα στο χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου, απειλώντας τα πρόβατα του. 

Οι δύο άνδρες, που ήταν συγχωριανοί και που ο ένας γνώριζε τον άλλο, φέρεται επίσης να είχαν μια έντονη λογομαχία για το θέμα αυτό πριν «μιλήσουν» τα όπλα.

Μάλιστα ο 47χρονος κτηνοτρόφος που σήμερα κάθεται στο εδώλιο, προανακριτικά φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε, με την πλευρά του θύματος ωστόσο, να μιλά για το ακριβώς αντίθετο.

Πάντως από την ανταλλαγή των πυρών που σημειώθηκε ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος του και μάλιστα είχε νοσηλευτεί για μέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια