Ρέθυμνο

Μηνιαίο περιοδικό από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων

Μια δράση για τους ηλικιωμένους του Δήμου

Μετά το ημερολόγιο Αγάπης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων, προχωρούν και στην έκδοση μηνιαίου περιοδικού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: Μετά το ημερολόγιο Αγάπης που αποστείλαμε στους Ηλικιωμένους μας και την απήχηση που είχε στον κόσμο -που είναι τρομερά πιεσμένος με όλες αυτές τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας -προχωρήσαμε στην έκδοση μηνιαίου περιοδικού συνεχίζοντας αυτό το νέο τρόπο επικοινωνίας.

Ο σκοπός μας ο ίδιος να αισθανθούν την αγάπη μας και την σκέψη μας, να καταλάβουν ότι παραμένουμε δίπλα τους ώστε κανείς να μη νοιώθει μόνος,  και ότι πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να τους βοηθάμε, όσο δύσκολες και αν είναι οι συγκυρίες.

Επίσης να απασχοληθούν οι άνθρωποί μας  με τρόπο ευχάριστο, διαδραστικό και δημιουργικό και να αλληλεπιδρούμε μαζί τους μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις σε διάφορα θέματα που τους βάζουμε.

Άραγε σε ποια γυναίκα θα διάλεγε ο καθένας μας να στείλει αυτό το γράμμα;

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων είναι μία υπηρεσία στην οποία μπορεί εύκολα να απευθυνθεί η  γυναίκα , για οποιοδήποτε θέμα την απασχολεί, προσωπικό, επαγγελματικό, οικογενειακό, ώστε είτε να λάβει την απαραίτητη υποστηρικτική βοήθεια, πληροφόρηση ,καθοδήγηση ,είτε να παραπεμφθεί σε κάποια άλλη αρμόδια για το θέμα της υπηρεσία, τηρώντας πάντα το απόρρητο.

Η γυναίκα  αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας, είναι παρούσα παντού και οι ρόλοι της είναι πολλοί και απαιτητικοί. Είναι μια σύγχρονη ηρωίδα της καθημερινότητας και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Σ’ αυτή την γυναίκα και σε κάθε γυναίκα  παραμένουμε δίπλα σαν υπηρεσία, μέσα από τον σχεδιασμό για την εφαρμογή δράσεων κοινωνικής πολιτικής όπως:

-Προώθηση και υλοποίηση προγραμμάτων ατομικής ή ομαδικής ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, όπως Σχολές γονέων ,ομάδα προσωπικής ανάπτυξης ,ατομικές συνεδρίες κ.α.

-Σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων  επιμορφωτικού χαρακτήρα μέσω ιδίων πόρων ή μέσω του ΚΔΒΜ  με σκοπό την προώθηση τους στην αγορά εργασίας ή την υποβοήθηση της οικιακής οικονομίας.

-Υλοποίηση ή /και ενημέρωση σε συνεργασία με διάφορους φορείς υγείας προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων, ενημερωτικών ομιλιών .

-Διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και γενικότερα διερεύνηση δημιουργικών διεξόδων κατά της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης .

Είμαστε πάντα δίπλα στη γυναίκα ,για να κάνουμε πράγματα μαζί της ,να  αφουγκραστούμε  τις ανάγκες της, να σχεδιάσουμε και να προσπαθήσουμε για την βελτίωση της θέσης της στην σημερινή κοινωνία και οικογένεια.

Στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου , έρχεται για άλλη μια φορά να τονίσει το σημαντικό, πολύπλευρο  και καθοριστικό ρόλο της γυναίκας  και ταυτόχρονα να απευθύνει πρόσκληση  να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε  την γιορτή της με έναν διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας.

Έναν τρόπο προσαρμοσμένο στις νέες καταστάσεις  που όμως θα επιτρέψει να μην ξεχνάμε σημαντικές ημέρες όπως αυτή και στόχο να αναδείξουμε γνωστές και άγνωστες πτυχές σπουδαίων γυναικών της καθημερινότητας.

Σας καλούμε λοιπόν, να γράψουμε ο καθένας μας ένα «Γράμμα σε μια σημαντική  Γυναίκα » τιμώντας έτσι τόσο την ίδια, όσο και κάθε Γυναίκα που αγωνίζεται, ανατρέφει, στηρίζει, οραματίζεται, βοηθάει.

 Ας αναλογιστούμε κι ας ξεχωρίσουμε γυναίκες που συναντήσαμε και θαυμάσαμε στη ζωή μας, γυναίκες που μας εμπνέουν .

Για κάποιους/ες, η γυναίκα αυτή μπορεί να είναι η μητέρα, η αδερφή, μια φίλη, μια γειτόνισσα ,ακόμη και μια «άγνωστη» που θαυμάζουμε το έργο της, την δύναμή της, την αντοχή της. Μπορεί να είναι μια γυναίκα που μας στάθηκε και μας βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή ή μια γυναίκα που αν και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην ζωή της, προκαλεί θαυμασμό για τον τρόπο με τον οποίο στέκεται απέναντι σ’ αυτές, για την αντοχή και το χαμόγελό της.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να εκφράσουμε για μία τέτοια γυναίκα την αγάπη μας, το θαυμασμό μας και γενικότερα τα συναισθήματά μας.

Ένας ωραίος τρόπος έκφρασης είναι να γράψουμε αυτό το  γράμμα που μπορεί να το διαβάσει κάποια στιγμή κι αν όχι τουλάχιστον θα μας έχει δώσει την ηθική ικανοποίηση ότι καταφέραμε να αποτυπώσουμε το μεγαλείο που διακρίνουμε σ αυτήν.

Ένα γράμμα που θα περιλαμβάνει όλες μας τις σκέψεις και συναισθήματα που έχουμε γι’ αυτόν τον μοναδικό, για εμάς, άνθρωπο είτε είναι στη ζωή είτε όχι.

Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε όπως μια ιστορία, τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας ή λόγια που θα θέλατε να πείτε σ’ αυτό το άτομο.

 Μερικές φορές το να γράψουμε κάτι από τα παραπάνω είναι πιο εύκολο από το να τα εκφράσουμε με λόγια. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος και πως οτιδήποτε γράψετε και θέλετε να είναι ανώνυμο, έτσι θα παραμείνει.

Είναι πολύ σημαντικό και θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα να συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Τα γράμματα συλλέγονται από την υπηρεσία μας και εφόσον το επιθυμείτε παραδίδονται μαζί με λουλούδια  στη γυναίκα που αναφέρονται .

Όλο το υλικό θα αποτυπωθεί σε ένα λεύκωμα ,αφήνοντας αναλλοίωτο στο χρόνο  το μοναδικό αποτύπωμα  και τη δύναμη της απλής καθημερινής γυναίκας όπως αναδεικνύεται μέσα από διάφορους ρόλους που είχε και έχει η γυναίκα στο χθες και στο σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια