Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Τα μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου

Ρέθυμνο
Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Τα μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιλαμβάνουν και την Καθαρά Δευτέρα - Τα μέτρα για τις "κόκκινες" περιοχές

O Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και τους καταναλωτές, ότι σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με Υπουργική απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων νέων μέτρων που θα ισχύσουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα, όπως προκύπτουν από τις χθεσινές δηλώσεις:

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Κατά τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε, ισχύουν τα ακόλουθα:

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) όπου ανήκει και η Περιφέρεια του Ρεθύμνου ισχύουν τα εξής:

  • Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
  • Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
  • Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
  • Καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις «κόκκινες» περιοχές από τις 7:00 π.μ. έως τις 20:30 μ.μ. χωρίς εξαιρέσεις.

Καταστήματα Τροφίμων

  • Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις. Το ωράριο στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ισχύει από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ.

Στα SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

  • Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.
  • Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 2 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
  • Στην μετακίνηση 4 για την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News