Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία ενός κυνηγού από το Μπαλί Ρεθύμνου

Κρήτη
Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία ενός κυνηγού από το Μπαλί Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας ενός 49χρονου κυνηγού από το Μπαλί Ρεθύμνου.

Η φονικό είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2019, ενώ στο εδώλιο κάθεται ένας 47χρονος σήμερα κτηνοτρόφος, κάτοικος επίσης της ίδιας περιοχής. 

Η τραγωδία είχε σημειωθεί τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου του 2019 στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί, όταν ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του θύματος φέρεται πως είχαν μπει μέσα στο χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου, απειλώντας τα πρόβατα του. Οι δύο άνδρες, που ήταν συγχωριανοί και που ο ένας γνώριζε τον άλλο, φέρεται επίσης να είχαν μια έντονη λογομαχία για το θέμα αυτό πριν «μιλήσουν» τα όπλα. 

Μάλιστα ο 47χρονος κτηνοτρόφος που σήμερα κάθεται στο εδώλιο, προανακριτικά φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε, με την πλευρά του θύματος ωστόσο, να μιλά για το ακριβώς αντίθετο.

Πάντως από την ανταλλαγή των πυρών που σημειώθηκε ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος του και μάλιστα είχε νοσηλευτεί για μέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

 «Πιάστηκαν στα χέρια» μέσα στην δικαστική αίθουσα

Κατά την σημερινή έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η δίκη, η οποία μόλις «ηρέμησαν τα πνεύματα», συνεχίστηκε κανονικά. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη διεκόπη ενώ κατέθετε η σύζυγος του θύματος, καθώς υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με τους συγγενείς του κατηγορούμενου, ενώ λίγο αργότερα συγγενείς και των δύο πλευρών «πιάστηκαν στα χέρια», με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι άμεση. 

Μάλιστα όταν η έδρα διέκοψε την δίκη και η αίθουσα εκκενώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς όμως να πάρει άλλες διαστάσεις. 

Η σημερινή διαδικασία, ξεκίνησε με την κατάθεση του αδελφού του θύματος, ενώ συνολικά οι μάρτυρες που θα καταθέσουν είναι 25.

Το δικαστήριο διέκοψε στις 4 το απόγευμα και η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News