Ρέθυμνο

«Πρωταθλητής» στην ωρίμανση μελετών για το «Αντώνης Τρίτσης» ο Δ. Αγίου Βασιλείου

Στόχος να δώσει κίνητρα στους νέους δημότες του ώστε να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους, αλλά να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή

Ανάμεσα στους «πρωταθλητές» στην ωρίμανση μελετών και στην ένταξη τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται πανελλαδικά ο δήμος Αγίου Βασιλείου στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, ο οποίος παρά το λιγοστό προσωπικό στις τεχνικές του υπηρεσίες, έχει ήδη καταθέσει εννέα φακέλους έργων και ετοιμάζεται να υποβάλλει δύο ακόμα στο ίδιο πρόγραμμα. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς αφορούν από το αγροτικό δίκτυο έως και την συντήρηση σχολείων και εμβληματικών κτιρίων ακόμα και στο πιο μικρό χωριό του δήμου. 

Ο Γιάννης Ταταράκης μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου του, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στα προωθούμενα έργα είναι και αυτά του προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία, ενώ ανοίγει και τον «φάκελο» της ηλεκτροκίνησης με την αγορά δέκα σύγχρονων αυτοκινήτων.


Η έκκληση ωστόσο του δημάρχου Αγίου Βασιλείου προς τον υπουργό Εσωτερικών εστιάζεται στην απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Τρίτσης», που όπως λέει, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αυτοδιοικητικών.

Σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η περιοχή να εισέλθει στην «λεωφόρο» της ανάπτυξης και τα χωριά του δήμου να μην υστερούν έναντι άλλων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια