Lockdown: Στο «τραπέζι» οι αριθμοί του κορωνοϊού στην Κρήτη – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις για την Π.Ε. Ηρακλείου

Κρήτη
Lockdown: Στο «τραπέζι» οι αριθμοί του κορωνοϊού στην Κρήτη – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις για την Π.Ε. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσηλείες, αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων και κρούσματα στην ενδοχώρα στο «επίκεντρο»

Στο «τραπέζι» των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να τεθούν αύριο οι αριθμοί του κορωνοϊού στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς η συνάντηση που διεξάγεται ως είθισται την Πέμπτη, δεν πραγματοποιήθηκε αυτή την φορά.

Στην συνεδρίαση που θα ξεκινήσει αύριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει εισήγηση ώστε να τεθεί ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο «κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης, στο οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή, μόνο ο Δήμος Ηρακλείου.

Στο «επίκεντρο» των ειδικών θα βρεθούν κρίσιμα επιμέρους στοιχεία για το νησί και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπως είναι η πίεση που δέχεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο καθώς σε αυτό, νοσηλεύονταν – μέχρι και το πρωί της Πέμπτης – 30 ασθενείς: 24 στην Κλινική Covid και 6 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, αλλά και τα κρούσματα που συνεχίζουν να καταγράφονται στην ενδοχώρα.

Η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου μπορεί να «φλερτάρει» με το «κόκκινο», όμως η τελική εισήγηση από τους ειδικούς και στην συνέχεια η απόφαση από την Πολιτική Προστασία, αναμένεται να κριθεί από την ανάλυση των δεδομένων από δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, την πίεση στο σύστημα υγείας του νησιού αλλά και έκτακτους ελέγχους που αναμένονται αύριο, ιδίως σε κλειστές δομές.

Παράλληλα, αυτή την ώρα δεν διαφαίνεται αλλαγή όσον αφορά την κατάσταση στο Ρέθυμνο το οποίο αναμένεται να παραμείνει στο «κόκκινο», παρόλα αυτά οι εξελίξεις είναι δυναμικές και τις επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποίησει –εκτός απροόπτου- το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 1.789 κρούσματα, 63 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 42 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι, 15 στο Ρέθυμνο και 3 στα Χανιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News